ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Γ. Λίτινας και τα νέα Ντοκουμέντα για το συμβόλαιο θανάτου

0

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας που κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε για την πολύκροτη τις προηγούμενες ημέρες σκάνδαλο των χρηματιστών με τα αντισταθμιστικά κεφάλαια μιλά στο bloko.gr για την προφυλάκιση του.

Ο Γιάννης Λίτινας που κατάγγειλε στην Αστυνομία την απάτη του λευκού κολάρου  με τα hedge funds, αλλά προφυλακίστηκε αποτελώντας έτσι ένα σπάνιο φαινόμενο ένδικης πρωτοτυπίας, αποκαλύπτει το χρονικό της δράσης, της λειτουργίας αλλά και το πως φτάσαμε στο σήμερα.

"Ήρθε λοιπόν η ώρα να ακουστούν και αλήθειες που μέρες τώρα κάποιοι προσπαθούν να τις καλύψουν κάτω από τόνους λάσπης.

Στις 22 Μαΐου 2015 μετά από αλληλογραφία μου με την εταιρεία Ι...Ν που ήταν ο πάροχος ρευστότητας με έδρα το Λονδίνο, πληροφορήθηκα ότι οι επενδυτικοί λογαριασμοί των τριών funds ήταν μηδενικοί. Μέχρι τη στιγμή εκείνη η ίδια αυτή εταιρεία, μας είχε διαβεβαιώσει εγγράφως, σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, τα υπόλοιπα των επενδυτικών λογαριασμών, ότι δήθεν ανήρχοντο σε πολλά εκατομμύρια δολάρια. Αντίστοιχες βεβαιώσεις μας είχε χορηγήσει και διεθνήες εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Η αναπάντεχη αυτή διαπίστωση ήταν για εμένα αλλά και τους επενδυτές ένα ισχυρό σοκ! Από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να μπορέσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι της απάτης που είχε στήσει  σε βάρος μας ο Δ.... (ο trader και φερόμενος ως ο γκουρού της απάτης).

1. Στις 21 Ιουνίου του 2015 κατήγγειλα την υπόθεση στην αγγλική αστυνομία γιατί η εταιρεία Ι...Ν έχει έδρα στην Αγγλία.

2. Στις 4 Αυγούστου του 2015 κατήγγειλα στην υποδιεύθυνση δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ΓΑΔΑ τον Έλληνα χρηματιστή και τους συνεργάτες του.

3. Στις 10 Αυγούστου του 2015 κατήγγειλα την υπόθεση στο αρμόδιο τμήμα του FBI της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς είχα πια ενδείξεις ότι πρόκειται για συμμορία με διεθνή πλοκάμια, με Τούρκους και Αμερικανούς εμπλεκόμενους.

4. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2015 κατήγγειλα στη γερμανική BaFin, καθώς 1,2 εκ. δολάρια είχαν μεταφερθεί με εντολή του Δ.... παράνομα σε γερμανική τράπεζα συμφερόντων πασίγνωστου Έλληνα εφοπλιστή.

5. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο, στο οποίο είχα προσφύγει, ζητώντας προστασία των συμφερόντων των επενδυτών, εξέδωσε απόφαση ΥΠΕΡ μας, κατά του Δ... (γκουρού της απάτης) και κατά της αγγλικής εταιρείας Ι...Ν η οποία τον είχε συνδράμει για την εξαπάτηση μας.

6. Στις 16 Δεκεμβρίου η υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, μετά από καταγγελίες μου κατάσχεσε ηλεκτρονικό υλικό, email και συνομιλίες viber του Δ.... με τους Αμερικάνους και Τούρκους συνεργάτες του, που αποδείκνυαν ξεκάθαρα το στήσιμο του "μεγάλου κόλπου". Από τις συνομιλίες μάλιστα προέκυψε ότι ο Δ... και οι συνεργάτες του σχεδίαζαν ακόμη και τη δολοφονία μου γιατί ήμουν εμπόδιο στα σχέδια τους. ("Ο Λ.... είναι καρκίνος και πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο" λέγανε χαρακτηριστικά).

Από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι και τη "σύλληψη μου" παρέδωσα στη ΓΑΔΑ τεράστιο όγκο αποδεικτικού υλικού που κατάφερα να συγκεντρώσω έχοντας τη βοήθεια πολλών επενδυτών οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου σ' αυτόν τον αγώνα εδώ κι ένα χρόνο.

Σε όλο αυτό το διάστημα μας έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι ο Δ.... και οι συνεργάτες του έχουν ισχυρούς προστάτες, γεγονός που διερευνάται αυτή τη στιγμή και στις ΗΠΑ όπου επίσης έχουμε προσφύγει.

Σήμερα, με παράπονο και με αγανάκτηση αναρωτιέμαι πως φτάσαμε να κατηγορούμαι εγώ που με τόσο προσωπικό αγώνα ξεσκέπασα αυτή τη βρώμικη υπόθεση;

Ποια συμφέροντα υπαγορεύουν τις μεθοδεύσεις εναντίον μου, τον διασυρμό μου στα Μέσα Ενημέρωσης και την παραπλάνηση της δικαιοσύνης;

Ποιον άραγε εξυπηρετεί η παρεμπόδιση του δικαστικού αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Αγγλία και Αμερική;

Όποιος δει τη σειρά των γεγονότων και τα ... ονόματα που εμπλέκονται, εύκολα μπορεί να καταλάβει".

Το bloko.gr παρουσιάζει κάποια ντοκουμέντα μέσα από τις άρσεις των συνομιλιών από το viber που σχετίζονται με σχέδια δολοφονίας του Γιάννη Λίτινα.

T

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ