ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας

0

Ο Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου σας καλεί να συμμετέχετε στην Παγκρήτια  Κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα την Κυριακή 29 Μάη, με προσυγκέντρωση στις 12 μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Δίνουμε δυναμική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, καταργώντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλοντας αβάστακτα φορολογικά βάρη, επεκτείνοντας δραματικά την Ανεργία και τη Φτώχεια, υπονομεύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας - παιδείας και το μέλλον της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών.

Λέμε όχι στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους, που γίνονται για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων, και εκθέτουν σε θανάσιμους κινδύνους το λαό μας. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία και την Ε.Ε βάζει σε νέες περιπέτειες το λαό μας, πληθαίνουν οι τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια σύνορα, παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διατηρεί τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην Ελλάδα, διαθέτει τη Βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις ως ορμη-τήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη, των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, κατά των προσφύγων, εμποδίζοντας τους να φτάσουν στις χώρες προορισμού με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών –προσφύγων στη χώρα μας.Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα είναι κι αυτό οδυνηρή συνέπεια του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει κρίσεις, ανταγωνισμούς , πολέμους , και φτώχεια.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι Πρόσφυγες –Μετανάστες έχουν κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και η δύναμη τους βρίσκεται στην κοινή πάλη για Άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων. Ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας –ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Ακύρωση της συμφωνίας Ε.Ε- Τουρκίας.  Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

• ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

• ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

• ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΟΥΔΑΣ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ