ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τριήμερο εμπειριών για τα τμήματα υποδομής του ΡΕΘΥΜΝΟ BC

0

Ένα τριήμερο (27-29/5) γυμναστικής κατάρτισης είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι αθλητές των τμημάτων υποδομής του Ρέθυμνο BC και οι προπονητές

Στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε σεμινάριο γυμναστικής από τον Νίκο Παπαβασιλείου, που προέρχεται από το κορυφαίο, εξειδικευμένο για αθλητές, προπονητικό κέντρο «Performance 22», και τον γυμναστή του Ρέθυμνο Cretan Kings, Χρήστο Μαραυγάκη.

Οι μικροί αθλητές από τις ηλικίες των παμπαίδων έως των εφήβων τις πρώτες δύο ημέρες διδάχθηκαν την σωστή κίνηση πάνω στον χώρο. Πώς να εκμεταλλεύονται το έδαφος για να τρέξουν και να σταματούν. Πως να κάνουν άλματα σωστά και πως να προσγειώνονται, πως κάνουν πλάγια μετατόπιση, αλλά και την σωστή στάση του σώματος όταν κινούνται, ώστε να είναι συνέχεια σε ετοιμότητα για να αντιδράσουν σε συνθήκες παιχνιδιού.

Η 3η μέρα περιελάμβανε βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού και ασκησιολόγιο για το πώς μπορούν να γυμναστούν μέσα στο γήπεδο χωρίς την ανάγκη των εξειδικευμένων εργαλείων. Παράλληλα, παρακολούθησαν τρόπους που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν προβλήματα τραυματισμών και πως πρέπει να γυμναστούν ώστε να μην εμφανιστεί ξανά ένα παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον.

Φυσικά, η διδασκαλία των μικρών αθλητών δεν σταματά, καθώς οι δύο γυμναστές θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο να βάλουν το κομμάτι της γυμναστικής στα μικρά παιδιά.

Ο ερασιτέχνης του Ρέθυμνο BC ευχαριστεί θερμά τους γυμναστές Νίκο Παπαβασιλείου και Χρήστο Μαραυγάκη, καθώς και το «Performance 22» για αυτή την σπουδαία συνεργασία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ