ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

6ο Φεστιβάλ Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας Α/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνης 2016

0

Το Φεστιβάλ Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων αποτελεί την τελική εκδήλωση η οποία έχει στόχο τη συλλογική παρουσίαση και διάχυση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης σε θέματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών θεμάτων, τα οποία υλοποιούνται κάθε χρόνο από μαθητές με τον συντονισμό των εκπαιδευτικών της τάξης τους. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή τα αποτελέσματα των προγραμμάτων γνωστοποιούνται και διαχέονται, επιτυγχάνοντας την αλληλεπίδραση και ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων, απευθυνόμενη ταυτόχρονα στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Οι τρόποι με τους οποίους γίνεται η παρουσίαση, συναποφασίζεται από τους μαθητές, με τον εκπαιδευτικό σε ρόλο συντονιστή και βοηθού της προσπάθειας των μαθητών του, όπως άλλωστε συμβαίνει και κατά την πολύμηνη διαδικασία υλοποίησής τους.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των εθελοντικών αυτών προγραμμάτων οι μαθητές ευαισθητοποιούνται, με συνοδοιπόρο τον εκπαιδευτικό της τάξης τους, πάνω σε θέματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων αναλόγως των αναγκών και των ενδιαφερόντων τους. Οι δράσεις που επιλέγονται να δομήσουν το πρόγραμμα έχουν κυρίως βιωματικό χαρακτήρα με την προσοχή στραμμένη στο άνοιγμα του σχολείου προς την ευρύτερη κοινωνία, μέσα από τον προβληματισμό για τον εντοπισμό λύσεων κατά την αντιμετώπιση των όποιων προβληματικών καταστάσεων ανιχνεύονται από τα παιδιά, πάνω στη θεματική την οποία εξετάζουν, στη δεδομένη πραγματικότητα την οποία καλούνται να διαχειριστούν.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που επιμένουν κόντρα στους καιρούς να δημιουργούν μικρές και μεγάλες οάσεις μέσα στα σχολεία τους, καθώς και όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της υποστήριξης των εκπαιδευτικών στο δύσκολο αλλά ιδιαιτέρως ευχάριστο έργο που αναλαμβάνουν κάθε χρόνο, ανοίγοντας μονοπάτια έκφρασης, δημιουργικότητας, ευθύνης και συλλογικότητας στους μαθητές τους.

Φέτος το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά στην Αίθουσα εκδηλώσεων «Σπίτι του Πολιτισμού» του Δήμου Ρεθύμνου με τη συμμετοχή του 9ου, 10ου και 13ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου, του Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής, του Νηπιαγωγείου Αρμένων, του Νηπιαγωγείου Γερανίου, του Νηπιαγωγείου Πηγής, του 1ου Ειδικού Δ.Σ. Ρεθύμνου, του 3oυ, 5ου και 14ου Δ.Σ. Ρεθύμνου, του 1ου Δ.Σ. Ατσιποπούλου, του Δ.Σ. Αλφάς, του Δ.Σ. Αποστόλων, του Δ.Σ. Αρμένων και του Δ.Σ. Σπηλίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και σας προσκαλούμε να μας επισκεφτείτε σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

- Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, 10:00 – 12:00: Παρουσίαση προγραμμάτων από ομάδες μαθητών.

- Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, 18:30 – 21:00: «Μοιράζομαι…»​, 15λεπτες εισηγήσεις για την παρουσίαση υλοποιημένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων από εκπαιδευτικούς.

- Επισκέψιμη έκθεση παραγόμενου υλικού από ομάδες μαθητών: Τετάρτη 1 έως Κυριακή 5 Ιούνη 2016, πρωί 9:30 – 14:00 & απόγευμα 18:30 – 20:30.

Τέλος, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνου, το ΚΕΔΗΡ για τη στήριξή τους.

 

Για ενημερωτικό υλικό του Φεστιβάλ επισκεφτείτε τη διεύθυνση:

 

http://dipereth.blogspot.gr/2016/05/6-2016.html

Βαρβάρα Χρόνη, Δασκάλα στο 5ο Δ.Σ. Ρεθύμνου,

Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ