ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση: «Από το σχολείο των μνημονίων… στο σχολείο των οραμάτων μας»

0

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και η Ένωση Γονέων Δήμου Ρεθύμνου σας καλούμε να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Από το σχολείο των μνημονίων… στο σχολείο των οραμάτων μας»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 7:30μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο «ΞΕΝΙΑ».

Εισηγητές θα είναι οι:

Γεώργιος Γρόλλιος(καθηγητής Παιδαγωγικού του Α.Π.Θ.)

Δημήτρης Αλεξάκης(δάσκαλος-μέλος του Δικτύου Κριτικής Εκπαίδευσης)

Γεώργιος Γρόλλιος: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος φαρμακευτικής του ΑΠΘ, της παιδαγωγικής ακαδημίας Θεσσαλονίκης, του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ και διδάκτορας παιδαγωγικής του ίδιου τμήματος. Εργάστηκε ως δάσκαλος για δεκατέσσερα χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για χρόνια διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., στο οποίο είναι σήμερα καθηγητής με αντικείμενο την Παιδαγωγική με έμφαση στα Αναλυτικά Προγράμματα. Έχει εκδώσει βιβλία και συλλογικούς τόμους με κέντρο την κριτική παιδαγωγική και έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε διεθνή περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια.

Δίκτυο κριτικής στην εκπαίδευση: Το δίκτυο κριτικής στην Εκπαίδευση αποτελεί μία προσπάθεια αναστοχασμού πάνω στην εκπαιδευτική πραγματικότητα. Είναι μία προσπάθεια να σκεφτούμε πάνω στο σχολείο και την εκπαίδευση πέρα από τα κυρίαρχα σχήματα. Να σκεφτούμε ένα διαφορετικό σχολείο που θα κυριαρχεί η δημοκρατία και η κριτική σκέψη. Ένα σχολείο που θα συμβάλλει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ