ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΥΠΕ Κρήτης - Νοσοκομείο Ρεθύμνου ψέματα και πραγματικότητες του Νίκου Ξυπολυτά

0

Δ’

Συνεχίζοντας επί της ΔΥΠΕανακοίνωσης της 7ης Κρήτης 13/5 που δεν περιέχει μεν πολλά ως στοιχεία, δεδομένα, επιχειρήματα, όμως κατά τα ειωθότα περιγράφει ανάγλυφο τον πολιτικό Συριζέικο και λοιπών συγγενών παλιμπαιδισμό και τη θλιβερή ανεπάρκειά τους ενώ επιδέχεται τεκμηριωμένες και επί της ουσίας απαντήσεις μυριάδες μυριάδων. Μας πλημμυρίζει η ίδια εικόνα και οι ίδιοι προβληματισμοί. Από κει που θα πέταγαν λεφτά από τα ελικόπτερα μουνταρία στους μνημονιοπαθείς χαχόλους, οσονούπω καταπώς πορεύονται και πολιτεύονται, θα ψάχνουν στα ελικόπτερα διαθέσιμο καρεκλάκι. Ξεπουλούν, υποθηκεύουν για αιώνα, φορολογούν καθετί μέσα από ψευτιές, πισωγυρίσματα, πανάθλιες, καταδικασμένες, παμπάλαιες πρακτικές, από γελοιότητες. Το μπουλούκι που σαν σε παρέλαση του τσίρκου Βουδαπέστης προχωρά με κυβιστήσεις, τα πουκάμισα έξω, μπαμπόγριες από κόμικς με χτενίσματα μεγαλομπεμπέκας, νάνους και ψηλολέλεκες τσουλιστούς σε μπάλες, κακάσχημους σε ξυλοπόδαρα, ξεπεσμένες ηθοποιούς και ξόανα ανεκδιήγητης ασχήμιας και ανοησίας, απροσδιόριστων Μαΐων, να παριστάνουν τις καλονές με φτερά στα οπίσθια πάνω σε άλογα, τελευταίος ένας αγριωπός γοριλάνθρωπος που καπνίζει ενόσω παίζει μπαλωθιές μοιράζοντας καρπαζιές που χώνουν τους περαστικούς 3 μέτρα κάτω από τη γη. Το μπουλούκι εξεμέτρησε τον βίο του σύντομα και αποκαλύφθηκε ό,τι εξαρχής ήταν. Ένα μπουλούκι τσίρκου από ακροβάτες και πολύχρωμους κλόουν ποιότητας της εσχάτης υποστάθμης.

Σε λογοπαίγνια μικροπολιτικά χωρίς εισαγωγικά η 7η ΔΥΠΕ και σε μια δήθεν, στραβοπατώντας υπηρεσιακή γλώσσα φύρδην μίγδην – τσάτρα πάτρα, δηλώνει πως για τις προσλήψεις «έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης προκήρυξης»! Απόφαση για έγκριση προκήρυξης!!! Ξαναδιαβάστε το σαν μάθημα νεοελληνικών αφού βδελύσσονται και βεβηλώνουν τα αρχαία. Κατανοητό το σημείο, η βαθμίδα όπου βρίσκονται αυτές οι προσλήψεις. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, στις... προθέσεις!

Αναμένεται και... ανακοίνωση για την πρόσληψη των 7 γιατρών! Σε καθομιλούμενα, στον αέρα και τούτες οι προσλήψεις. Διόλου στον υπουργικό... τάπητα(!) που σαν μαγικό χαλί της Βαγδάτης ενάμισυ χρόνο τώρα ίπταται στο υπερπέραν, κατευθυνόμενο στο άγνωστο. Οι λοιπές θέσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εγκρίσεων από το Υπουργείο, προσωπικό στις μονάδες εντατικής θεραπείας με... μπλοκάκι (έτερη προοδευτική, αριστερή, υπερσύγχρονη μέθοδος προσλήψεων και λειτουργίας Νοσοκομείων. Το... μπλοκάκι.)!!! Αλλά και τούτες οι λοιπές θέσεις δεν φαίνονται ούτε με κυάλια. ΛΟΓΙΑ αποτελούν αυτή τη στιγμή κι’ όχι πραγματικότητες ή έστω μια κάποια προοπτική, μια ελπίδα, κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Έτσι τα λογαριάζουν κι’ έτσι μας τα σερβίρουν στη ΔΥΠΕ, θωπευόμενοι μουλωχτά από του Ρεθεμνιώτικου τύπου ανώνυμους κρυφοψιλοΣύριζα που τους θέλουν... υπόδειγμα(!!!) στο πανελλήνιο και στη δημόσια διοίκηση! Νάναι θεόδοτη τόση σοφία από τις αποφάσεις έγκρισης μέχρι τα μπλοκάκια; Μα κομπορρημονούν πως είναι άθεοι. Ο τάχατες και κούτσα κούτσα αριστερούλης ιδεολογικός αυτισμός τους ενέχει δυστυχώς για όλους (και για τους ίδιους) έτι χείρον. Για τους όσους γνήσιους, εξαρχής και εκ πεποιθήσεως Συριζαίους, τους ακροδεξιούς ψεκασμένους συμμάχους και τους εκ μεταγραφής σωρηδόν ένθεν κακείθεν, αυτά τα ψέματα, οι διαστρεβλώσεις, οι αντιστροφές, οι παραποιήσεις δεν κατακτήθηκαν έστω, κατ’ ανοχήν, μέσα από γνώσεις, εμπειρίες, βιώματα, μετωπικούς αγώνες της βιοπάλης. Μια ζωή μηχανορράφοι, ρεμπεσκέδες, άεργοι μπαχαλάκηδες στις γιάφκες και στα τεμπελχανεία τους θήτευσαν.

Για να επανέλθουμε στη ΔΥΠΕ, αυτά τα δήθεν, τα  τρόπος του λέγειν, έως ανύπαρκτα, συγκροτούν τα (κατά ΔΥΠΕ) «παραπάνω στοιχεία» από τα οποία «προκύπτει με σαφήνεια» (φανταστείτε να ήταν και κάπως ασαφή) πως ετούτοι και οι εν Αθήναις ομόφρονές τους ακατανόμαστοι «εργάζονται ουσιαστικά και εμπράκτως για την αναβάθμιση». Ετούτοι. Δι’ αυτού του έργου. Με τέτοιες τακτικές. Τα παραμύθια. Γιατί και οι θέσεις ΔΕ –ΠΕ στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού με τον ΑΣΕΠ του 1998 θα πορευτούν και στις 13/5 που γράφει η ΔΥΠΕ και 4/6 που με τον νέο διοικητή επισκέπτεται το  Γ.Ν.Ρ. Διαβεβαιώνει πάντως πως το «ΤΕΠ θα λειτουργήσει με ασφάλεια». Πώς; Γιατί; «Καθώς ήδη ενισχύθηκε μ’ έναν επιπλέον γιατρό ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνουν νέες προσλήψεις». Καθώς ήδη ένας γιατρός, αναμένονται προσεχώς οι επόμενοι. Ούτω πως, ιδού ένας γιατρός πόσο εύκολα λύνει ολοκληρωτικά ολόκληρο το πρόβλημα και το ΤΕΠ λειτουργεί με ασφάλεια. ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ οι λοιποί. Επικουρικός και στο ακτινολογικό. Ενός έτους υπηρεσία. «Λύση σε σειρά από ζητήματα όπως εφημερίες, λειτουργία τμημάτων, υποστελέχωση ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ το επόμενο διάστημα». ΘΑ. Και στον ενικό η «λύση», μία αντί πολλών! 4/6 η συνάντηση στο Γ.Ν.Ρ μετατράπηκε σε «διερεύνηση». Πάλι καλά που έχουμε το γεγονός του γιατρού στα ΤΕΠ... Δηλαδή η θέση ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ. Έτσι κυρία διοικήτρια;

Αλλά γιατρός στα ΤΕΠ δεν υπάρχει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ω ΔΥΠΕ, ω ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομα του; Η πρόσληψή του; Τέτοια ψέματα. Γιατρός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Πετάει κι’ αυτός, έρχεται με τον μαγικό τάπητα από τη Βενεζουέλα τους ίσως, του Τσάβες και του Μαδούρου, όπου ο στρατός φυλάει τα σούπερ μάρκετ και  ρεύμα έντασης όσο ένας γλόμπος παρέχεται στα σπίτια δύο ώρες το 24ωρο. Με τρείς γιατρούς παύθηκα τον Δεκέμβριο, με τρείς γιατρούς παραμένει σήμερα το ΤΕΠ.

Ακόμη 10 ερωτήματα, τηλεγραφικά, με την ιδιότητα του απλού πολίτη, στους κατά κανόνα και κατά κόρον ετούτους τους απερίγραπτους απ΄άκρου εις άκρον, εις άκρως άκρον άωτον.

 

Ξυπολυτάς Νικόλαος

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ