ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Και μετά το μάθημα (για)τί;» - Παρουσίαση των δράσεων του Πειραματικού Λυκείου

0

    Έμπνευση, δημιουργικότητα, πρωτοβουλία, καινοτομία συμπληρώνουν την έννοια του Σχολείου και, ανατρέποντας έμπρακτα τη σχολική ρουτίνα της καθημερινότητας, λειτουργούν ως πυρήνες ενεργοποίησης και κοινωνικής δικτύωσης και συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών. Αυτό περιέγραψε το Πειραματικό Λύκειο Ρεθλυμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι απαντά στο «τι» άλλο είναι το Σχολείο παρουσιάζοντας την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Σπίτι του Πολιτισμού τις δράσεις που υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2015-16.

Μέσα από προγράμματα (Περιβαλλοντικά – Πολιτιστικά - Αγωγής Υγείας - Αγωγής Σταδιοδρομίας - Erasmus+), Ομίλους, συμμετοχή σε Διαγωνισμούς Φεστιβάλ και κοινωνικές δράσεις, Διδακτικές Επισκέψεις και Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές, η γνώση, που είναι ο πρωταρχικός στόχος του σχολείου, προσεγγίζεται ολιστικά υπηρετώντας τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις για τον εγγραμματισμό των μαθητών. Το μαθησιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται υποστηρίζει τη συμμετοχή των μαθητών με  ενεργό και συνεργατικό τρόπο σε δραστηριότητες που συνδέονται με τα βιώματα, τα ενδιαφέροντα και την κουλτούρα τους και αξιοποιεί τα κοινωνικά και πολιτισμικά στοιχεία του περιβάλλοντος τους.   Ενεργοποιούνται έτσι οι  ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες που διαθέτει το κάθε άτομο προκειμένου να ξεδιπλώσει δημιουργικά την προσωπικότητά του. Καλλιεργείται η έννοια του ενεργού πολίτη ο οποίος είναι ενημερωμένος για τα προβλήματα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και με ευελιξία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των καιρών βρίσκοντας εναλλακτικές αλλά και πρωτότυπες ιδέες στα προσωπικά, και αργότερα, στα κοινωνικά και επαγγελματικά προβλήματα.

Ενδεικτική όλων των παραπάνω είναι η  φωτογραφία της αφίσας της εκδήλωσης. Είναι του μαθητή της Β΄ Λυκείου, Παναγιώτη Λουρεντζάκη που απέσπασε πέρυσι βραβείο σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους μαθητές βραβεία για την αθλητική και κοινωνική τους δράση. Εκ μέρους του Γραφείου Φυσικής Αγωγής βραβεύθηκε η μαθήτρια του έπταθλου Ζαφείρα Συνολάκη για την 3η Πανελλήνια νίκη στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου.  Απονεμήθηκε, επίσης, έπαινος στη μαθήτρια Λίτσα Αναγνώστου για την προσφορά της ως εθελόντρια Σαμαρείτισσα.

Η παρουσίαση των φετινών δράσεων του Σχολείου θα ολοκληρωθεί αφενός με τη συμμετοχή των μαθητών στην 1η Διασχολική Συνάντηση Ρητορικής Τέχνης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που διοργανώνει το Δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και Σχολείων για την προώθηση της ρητορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση «Η Ρητορική στο Σχολείο» και αφετέρου με τη θεατρική παράσταση  «Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάϊμον από τον Όμιλο Θεατρικής και Μουσικής Παιδείας στις 12 Ιουλίου 2016 στη Φορτέτζα.

Εκπαιδευτικό και άλλο υλικό για τις δράσεις των μαθητών  βρίσκεται στην ιστοσελίδα του σχολείου http://lyk-aei.reth.sch.gr/main/

Η σχολική κοινότητα του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κο Γ. Γεωργαλή, τον προϊστάμενο Δευτ/μιας Εκπ/σης, κο Α. Ταξάκη, τη σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων, κα Καψάσκη, τον Πρόεδρο του ΕΠ.Ε.Σ, κο Δ. Σταύρου, τον προϊστάμενο Φυσικής Αγωγής, κο Α. Κουρμούλη, τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου, τους γονείς και μαθητές και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι.

 

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ