ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Προβληματισμένοι του Νίκου Θεοδωράκη

0

Γράφει ο Νίκος Θεωδοράκης

Δημοσιογράφος

http://www.thrapsaniotis.gr

Να το τονίσω από την αρχή… Προσωπικά δεν νιώθω κανέναν απολύτως ενθουσιασμό για την απόφαση του Eurogroup και την εκταμίευση χρημάτων, τόσο με τον τρόπο που θα μπουν αυτά, όσο και με τη διάθεση τους στην αγορά, αν και όποτε θα γίνει αυτό. Διότι έχουν επιλέξει τη διαδικασία της σταγόνας, ενώ τα μέτρα και οι υπερφορολογήσεις έχουν άμεση εφαρμογή.

Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά απορώ που τόσοι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι με ντοκτορά στην οικονομία, δεν βλέπουν το αυτονόητο… Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, με ότι συνέπειες θα έχει αυτό στον καθένα μας. Αντί λοιπόν να πανηγυρίζουμε, μάλλον προβληματισμένοι θα έπρεπε να είμαστε και είμαστε, όσοι πατάμε τα πόδια μας στη γη και ξέρουμε πού βρισκόμαστε.

Έτσι, δεν στεκόμαστε στις βαθυστόχαστες αναλύσεις των πληρωμένων κονδυλοφόρων της κυβέρνησης, αλλά προσπαθούμε να διερευνήσουμε με δημοσιογραφική ματιά, όσα συμβαίνουν γύρω μας και καμιά φορά, παρουσιάζονται ως μικρές ειδήσεις… Κάπου εκεί ανάμεσα τους κρύβονται μεγάλες αλήθειες… Τέτοιες που μπορεί να επηρεάζουν ακόμα και τη δική μας καθημερινότητα.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε τρεις από αυτές. Κι ας ξεκινήσουμε από τον υπαρκτό και ορατό κίνδυνο να κλείσει ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός MEGA… Είναι φανερό ότι η αγωνία μας δεν έχει να κάνει με τους ιδιοκτήτες μεγαλοεπιχειρηματίες, διότι είμαστε βέβαιοι ότι έβγαλαν και με το παραπάνω, όσα κατά καιρούς επένδυσαν… Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί τους οποίους «πονάμε».

Και όταν λέμε οι εργαζόμενοι είναι καθαρό ότι δεν στεκόμαστε σε κανέναν μεγαλοδημοσιογράφο, παρουσιαστή, σχολιαστή ή εκπομπάρχη… Όλοι αυτοί πληρώνονται διαφορετικά και καλά και είναι βέβαιο ότι έχουν άκρες προκειμένου να βολευτούν σε άλλα κανάλια που θα… επιβιώσουν μετά την αδειοδότηση.

Η αναφορά μας γίνεται για τους συναδέλφους που μόλις και έχουν έναν μισθό πείνας, είναι πίσω από τις κάμερες και μια ενδεχόμενη ανεργία θα στερήσει από το τραπέζι της οικογένειας, το ψωμί… Κατανοητό, φαντάζομαι…

Τι ακριβώς λοιπόν συμβαίνει αυτές τις μέρες στο MEGA μπορεί και να μην το μάθουμε ποτέ, αλλά όπως σταθήκαμε στο πλευρό των συναδέλφων μας της ΕΡΤ, όταν σε μια νύχτα κατέβασαν τους διακόπτες, έτσι είμαστε κι εδώ αλληλέγγυοι.

Το δεύτερο αφορά τον κ. Καμένο που με το κόμμα του, Ανεξάρτητοι Έλληνες, συγκεντρώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ την οριακή πλειοψηφία των 153 βουλευτών που καταφέρνει να περνά υπό τύπον πολυνομοσχεδίων ότι πιο σκληρό και πιο δύσκολο σε μέτρα κατά των Ελλήνων πολιτών.

Και όλα αυτά ως «σωτήρες»… Αν και γι’ αυτό, όσοι είμαστε προσεκτικοί αναλυτές μπορούμε να γελάσουμε άνετα… Όμως από το σημείο αυτό, μέχρι του να καταγγέλλει την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στα νησιά που και ο ίδιος ψήφισε, ως εγκληματικές διατάξεις, και να αναφέρει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια για προσβάλει τον προσβάλει τον νόμο ως αντισυνταγματικό, μάλλον φτάνει τα όρια της παράνοιας και χρήζει ψυχιατρικής έρευνας και βοήθειας.

Ένα τρίτο σημείο που θέλω να σταθώ λίγο, αφορά την επανεκκίνηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, ύστερα από μια μεγάλη παρένθεση λόγω της αποχής των δικηγόρων που θα συνεχιστεί πάντως μέχρι και την 6η Ιουνίου. Οι δικηγόροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα πήραν άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο, γεγονός που βεβαιώνει ότι η εκδίκαση –εκτός άλλου κωλύματος- μπορεί και να συνεχιστεί… Για δες που έφτασε αυτό το σύστημα πραγμάτων στο τέλος του… Ή μπορεί και να συνεχιστεί…

Θυμάστε πόσο πολύ αυτή η δίκη έχει ταλαιπωρήσει και ότι ουδείς κατηγορούμενος είναι πια είναι στη φυλακή, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ενώ κάποιοι βασικοί κατηγορούμενοι είναι στα έδρανα της Βουλής!...

Με όλα αυτά, μόνο προβληματισμό και μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένο μπορεί να έχει κανείς, αν θέλει να είναι ειλικρινής. Κι εγώ αυτή τη σχέση ειλικρίνειας τη θέλω με τους αναγνώστες μου… Όσους τουλάχιστον εκτιμούν την ειλικρίνεια της πένας μου…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ