ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην τελική ευθεία για τη «Γιορτή Κρητικής Διατροφής»

0

ΜΕ 42 ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες της στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής», που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα, το Δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της κρητικής διατροφής όσο και του πολιτισμού του τόπου μας.

Επτά μέρες γεμάτες από δράσεις, μυρωδιές γεύσεις και υπέροχα ακούσματα θα είναι οι μέρες που θα διαρκέσει η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» στο Ρέθυμνο με την παρουσίαση τοπικών προϊόντων και τη συμμετοχή καλλιτεχνών σεφ και φορέων γαστρονομίας που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά και τις γεύσεις των κρητικών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 1 έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου ξεκινάει όπως κάθε χρόνο, το επταήμερο «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» στο πλαίσιο της οποίας, θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων, με  42 περίπτερα παραγωγών πρωτογενούς τομέα, (ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά) αλλά και εργαστήρια λαϊκής τέχνης.

Η έκθεση που καθημερινά θα λειτουργεί από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11:30 το βράδυ, είναι εμπλουτισμένη με καινοτόμες δράσεις και θα πλαισιωθεί με μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ενώ, όπως τόνισε η αντιδήμαρχος κ. Πέπη Μπιρλιράκη, «έχουν προγραμματιστεί ειδικά αφιερώματα σε προϊόντα τα οποία, η γιορτή υιοθετεί και προβάλει ιδιαίτερα φέτος».

ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ… ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

«Τη βραδιά των εγκαινίων, 1η Ιουλίου» όπως ανέφερε η κ. Μπιρλιράκη, θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του Γεράσιμου Σταματογιαννάκη και για μία ώρα, από το συγκρότημα του Γιάννη Τσουρδαλάκη, θα ακουστούν μουσικά κομμάτια του μεγάλου Ρεθεμνιώτη λυράρη.

Την επόμενη μέρα θα υπάρξει αφιέρωμα στο κρασί. Πρόκειται για μια ειδική και ξεχωριστή εκδήλωση μουσικής, θεάτρου, αφήγησης και παρουσίασης των κρητικών κρασιών από το Δίκτυο Οινοπαραγωγών».

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί βραδιά αφιερωμένη στο «Τόξο της Λύρας» και αφορά σε μία συνεργασία του Παραδοσιακού Συλλόγου «Αρκάδι» με το νησί της Κάσου, με σκοπό την ανάδειξη κοινών χαρακτηριστικών του πολιτισμού μας.

Την τελευταία μέρα Πέμπτη 7 Ιουλίου ο «Σύλλογος Κτηνοτρόφων Νομού Ρεθύμνης» θα παρουσιάσει το κρητικό αρνί, σε μία εκδήλωση συνέχεια της συνεργασίας, που έχει με το Δήμο Ρεθύμνου και τους ξενοδόχους της περιοχής.

Καλεσμένος εκτός από το Βασίλη Σκουλά που θα ντύσει μουσικά την βραδιά με τις μοναδικές μελωδίες του, θα είναι και ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, που θα παρουσιάσει συνταγές με κρητικό αρνί, ενώ θα γίνει και προβολή των πλεονεκτημάτων του συγκεκριμένου κρέατος (κρητικό αρνί) στη διατροφή.

Κλείνοντας την αναφορά της για την προετοιμασία της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» η κ. Μπιρλιράκη, τόνισε ότι ο Δήμος Ρεθύμνης έχει δώσει ιδιαίτερη βάση στην προβολή της γιορτής και για το λόγο αυτό, έχουν κληθεί foodblockers και δημοσιογράφοι γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα, που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της γιορτής και θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο αυτό το τοπικό γεγονός.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ