ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Έντονη δυσοσμία καλύπτει το ιστορικό κέντρο

0

Μια έντονη δυσοσμία έχει "καλύψει" το τελευταίο διάστημα το ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου, προκαλώντας αρνητικά σχόλια ακόμα και από τους αλλοδαπούς επισκέπτες της πόλης.

Σύμφωνα με κατοίκους και επαγγελματίες που μίλησαν στην κάμερα της «Ν.Τ.» οι δυσάρεστες οσμές προέρχονται από τα φρεάτια της ΔΕΥΑΡ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν πλέον καλυφθεί ακόμα και με χαλιά!

Στην ΔΕΥΑΡ πάντως έχει σημάνει συναγερμός και σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με τα νέα μεταλλικά διαφράγματα απόσμησης τα οποία θα τοποθετηθούν στα φρεάτια.

Ειδικότερα, τα καλύπτουν με χαρτόκουτες, νάιλον σακούλες, αλλά ακόμα και με χαλιά, ελπίζοντας πως έτσι θα σταματήσει η έντονη δυσοσμία. Ο λόγος για τα φρεάτια που υπάρχουν διάσπαρτα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και τα οποία το τελευταίο διάστημα αναδύουν δυσάρεστες οσμές μέρα και νύχτα.

Κάτοικοι και επαγγελματίες του ιστορικού κέντρου δεν κρύβουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας πως τέτοιου είδους προβλήματα βλάπτουν σοβαρά την εικόνα του τουριστικού Ρεθύμνου.

Όπως τονίζει στη «Ν.Τ.» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Βασίλης Θεοδωράκης τα μεταλλικά διαφράγματα που είναι μια σιδερένια κατασκευή που θα τοποθετηθεί στα φρεάτια της παλιάς πόλης, είναι αυτά που θα γλιτώσουν κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες από τις δυσάρεστες οσμές.

Η ΔΕΥΑΡ πάντως καλεί τους πολίτες να σταματήσουν να ρίχνουν τους θερινούς μήνες νερά και δει βρώμικα στα φρεάτια των ομβρίων ώστε όλοι να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ