ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ "κινηματογραφικής νοσταλγίας" στο Ρέθυμνο

0

Το Ρέθυμνο για μια ολόκληρη εβδομάδα ταξίδεψε στον αστερισμού του παλιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου , με τις ταινίες της Finos Films.

Στο θερινό σινεμά της πόλης, στον Κήπο, η καρναβαλική- πολιτιστική ομάδα ΕΜΕΙΣ και ΕΜΕΙΣ διοργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά την εβδομάδα παλιάς ελληνικής κωμωδίας.

Ένα ταξίδι νοσταλγίας στην παλιά εποχή των θερινών σινεμά του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου. Το κοινό που συμμετείχε στις προβολές μεταφέρθηκε νοερά σε περασμένες δεκαετίες. Τα κεράσματα, η ατμόσφαιρα, οι εικόνες και η μουσική γύριζαν το χρόνο πίσω, τότε που ο ελληνικός κινηματογράφος ανθούσε.

Οι ταινίες που προβλήθηκαν ήταν :ΤΖΕΝΗ-ΤΖΕΝΗ (1966) : Σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος, Σενάριο Ασημάκης Γιαλαμάς-Κώστας Πρετεντέρης, Μουσική Κώστας Καπνίσης.

ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ (1955): Σκηνοθεσία Αλέκος Σακελάριος, Σενάριο Αλέκος Σακελάριος-Χρηστος Γιαννακόπουλος, Μουσική Γιώργος Μουζάκης

Η ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ (1969): Σκηνοθεσία-Σενάριο Γιάννης Δαλιανίδης, Μουσική Μίμης Πλέσσας.

ΤΟ ΣΩΦΕΡΑΚΙ (1953) : Σκηνοθεσία-Σενάριο Γιώργος Τζαβέλλας, Μουσική Μιχάλης Σουγιούλ.

ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ (1964): Σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης, Σενάριο Νίκος Τσιφόρος-Πολύβιος Βασιλειάδης, Μουσική Μίμης Πλέσσας.

Η ΚΥΡΑ ΜΑΣ Η ΜΑΜΗ (1958) : Σκηνοθεσία-Σενάριο Αλέκος Σακελάριος, Μουσική Τάκης Μωράκης.

ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ (1968): Σκηνοθεσίας-Σενάριο Γιάννης Δαλιανίδης , Μουσική Μίμης Πλέσσας

Η ΕΡΤ ανέσυρε από το αρχείο της τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και πριν από κάθε ταινία προβαλλόταν το αντίστοιχο φιλμάκι με γεγονότα της χρονιάς που έκανε πρεμιέρα η ταινία. Η μουσική του ταλαντούχου Ρεθυμνιώτη Νίκου Μαμαγκάκη, «έντυσε» τα τοπικά επίκαιρα .

Ο κ. Στάθης Καμβασινός - Υπεύθυνος επικοινωνίας της FINOS ανέφερε :

"Για άλλη μια χρονιά έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος από την δουλειά των παιδιών και είναι χαρά της FINOS FILM να συνεργάζεται μαζί τους και όποτε μας ξαναζητήσουν την  οποιαδήποτε βοήθεια με μεγάλη χαρά θα την παρέχουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα και την επικεφαλής της κ. Όλγα Σπυριδάκη για αυτό το ταξίδι νοσταλγίας και αναμνήσεων που μας προσέφερε".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ