ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δικαιοσύνη – αποζημίωση σπουδαία σύσκεψη στο Αμβούργο

0

Από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου 2016 επισκέφθηκαν το Αμβούργο, προσκεκλημένοι

της Ομάδας ΑΚ Δίστομο, γνωστοί για την μακρόχρονη και ηρωϊκή συμβολή τους στη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων,. οι Νίκος Κοτζαμπασάκης και Γιώργος Σταράκης, εκπρόσωπος του Σωματείου Πληγέντων Νομού Ρεθύμνου κατά την Ναζιστική κατοχή, καθώς και ο Αριστομένης Συγγελάκης, εκπρόσωπος της Ενώσης Θυμάτων Βιάννου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Κατά την επίσκεψη υπήρξε εξαιρετικά δημιουργική και επιτυχημένη ανταλλαγή πληροφοριών, σκέψεων και προτάσεων, οι οποίες θα εμπραγματωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο στην κατεύθυνση της εκτέλεσης των δικαστικών Αποφάσεων που δικαιώνουν τα θύματα των Ναζί, όσο και αναφορικά με την ενημέρωση και την κινητοποίηση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και στη Γερμανία.

Η επίσκεψη αυτή και εξαιρετικά παραγωγική συνεργασία υπήρξε η αφετηρία για την οικοδόμηση μιας στέρεης και διαρκούς επαφής του Ρεθύμνου και ιδίως των θυμάτων της Κατοχής με εξαιρετικούς φιλέλληνες Γερμανούς και ανιδιοτελείς νομικούς, των οποίων τη φιλοξενία θα ανταποδώσουμε στο Ρέθυμνο και των οποίων η αφοσίωση και ο ιδεαλισμός οφείλει να αποτελέσει παράδειγμα σε ορισμένους απαξιωτικούς ως προς τον αγώνα για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων, συμπατριώτες μας.

Όταν το αίτημα για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ παραμένει ζωντανό στη Γερμανία, ουδείς στην Ελλάδα δικαιούται να το υποτιμά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ