ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναρπαστική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Γλυνιά

0

Στο Στρατιωτικό Μουσείο Αγώνων Ρεθύμνου στο Χρωμοναστήρι βρήκε στέγη η έκθεση του εικαστικού Νίκου Γλυνιά, χάρις την ευαισθησία των μηνυμάτων που περνούν μέσα από το έργο του και δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Ο πόλεμος, η ειρήνη, η μετανάστευση είναι κάποια από όσα απεικονίζονται σε αυτή την έκθεση του καλλιτέχνη.

Ο Ρεθεμνιώτης Νίκος Γλυνιάς είναι ένας εικαστικός με πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές αναφορές στο έργο του, δε θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι, έχοντας ζήσει και σπουδάσει στις ΗΠΑ κι έπειτα στη Σερβία, ενώ ακόμη και τα έργα του που επικεντρώνονται στη φύση, περιμένουν τον άνθρωπο μπροστά τους να τα αναγνώσει μέσα από τη δική του ζωή και να ταυτιστεί με κάτι τους.

 

3

Μετά τη θεωρία του εμβληματικού έργου, που απεικονίζει το αίμα που χύνεται για το ψωμί και την ειρήνη, στη σύγχρονη πράξη, τους πολέμους που έζησε η σύγχρονη Ελλάδα και η γειτονιά της που βάλλεται και ψάχνει καταφύγιο στη χώρα μας. Και ο ίδιος όμως ο καλλιτέχνης αισθανόταν εν μέρει κατατρεγμένος όταν ήταν στα ξένα.

5

Η έκθεση τιτλοφορείται ως πολλαπλές αναγνώσεις, όμως ο καλλιτέχνης αδημονεί κάθε φορά για να κερδίσει τη δύναμη που του δίνουν τα μαθήματα από τις πολλαπλές αναφορές των θεατών του έργου του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ