ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου

0

Το Σχολείο Θεάτρου, του Θεατρικού Περίπλου, ανακοίνωσε την έναρξη των εγγραφών των καινούριων εκπαιδευόμενων για το έτος 2016-17.

Οι αιτήσεις, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στην ιστοσελίδα της ομάδας www.theatrikosperiplous.gr, θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό θα κρατηθεί η σειρά προτεραιότητας κατάθεσης των αιτήσεων.

Το Σχολείο Θεάτρου ξεκίνησε την λειτουργία του στο Ρέθυμνο το 2014. Πρόκειται για μια θεατρική σχολή, η οποία δημιουργήθηκε με στόχο την εκπαίδευση ανθρώπων όλων των ηλικιών που αγαπούν το θέατρο, μέσα από μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς που είναι αναγκαίοι για να ανέβει κάποιος στη θεατρική σκηνή.

Διευθύντρια και “δημιουργός” του Σχολείου είναι η ηθοποιός Μαρία Καντιφέ, η οποία είναι και η κύρια εκπαιδεύτρια. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί – συνεργάτες είναι αναγνωρισμένοι άνθρωποι του θεάτρου από όλη την Ελλάδα, χρόνια εξειδικευμένοι στο αντικείμενο που διδάσκουν, οι οποίοι έχουν την ίδια αγάπη για το θέατρο και για την μετάδοσή του στους νέους ηθοποιούς πράγμα που το αποδεικνύει η εμπειρία τους και η συμμετοχή τους στα μεγαλύτερα σχολεία της χώρας (Εθνικό Θέατρο, δραματική σχολή Κ.Θ.Β.Ε. κ.α.).

Τα δύο προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του Σχολείου δίδαξαν οι: Ταξιάρχης Χάνος (Ορθοφωνία), Πασχάλης Τσαρούχας (Δρόμοι υποκριτικής), Martina Sagmeister (Body Expression).

Η φοίτηση στο “Σχολείο Θεάτρου” είναι τριετής και ο κύκλος σπουδών κάθε έτους διαρκεί από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο. Δεν είναι απαραίτητη κάποια θεατρική εμπειρία για να ξεκινήσει κάποιος τη φοίτησή του στο Σχολείο. Τα μαθήματα αφορούν ενήλικες, αλλά κατόπιν ειδικής συνεννόησης μπορούν να γίνουν δεκτοί νέοι άνω των 16 ετών.

Τα κύρια μαθήματα που διδάσκονται είναι τα εξής: Υποκριτική, Δημιουργία ενός Ρόλου, Αυτοσχεδιασμός, Κίνηση – Χορός, Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου, Σκηνική Αντίληψη, Ορθοφωνία, Ρυθμολογία, Τραγούδι.

Για το έτος 2016-17 οι βασικοί εκπαιδευτές θα είναι: Μαρία Καντιφέ (Υποκριτική, Δημιουργία ενός Ρόλου, Ορθοφωνία, Αυτοσχεδιασμός), Αθανασία Κώστα (Κίνηση – Χορός), Θωμάς Καντιφές (Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου), Γιάννης Παπατζανής (Ρυθμολογία).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6943688972, να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Θεατρικού Περίπλου:  www.theatrikosperiplous.gr ή την σελίδα «Θεατρικός Περίπλους» στο Facebook.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ