ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καμιά ζήτηση για το κρητικό λάδι που έχει πτώση στην τιμή

0

Σε στάση αναμονης βρίσκονται οι έμποροι ελαιολάδου αφού η ζήτηση του προϊόντος είναι μηδαμινή αυτή την περίοδο.

Οι παραγωγοί που περίμεναν όπως πέρυσι ως την τελευταία να στιγμή να δώσουν το λάδι τους σε καλή τιμή, φετος βλέπουν την τιμή να μην ξεπερνάει τα 2.90 ευρώ το κιλό. Μία τιμή η οποία μπορεί και να πέσει ακόμη περισσότερο αν δεχτεί πιέσεις από την πλευρά των ελαιοπαραγωγων. Για αυτο, οι έμποροι συνιστούν ψυχραιμια.

Χαρακτηριστικά ο έμπορος και εμφιαλωτης ελαιολάδου της Creta Olive Mill κ Μιχαλης Αλμπαντακης επισημαίνει ότι οι έμποροι αυτή την περίοδο δεν αγοράζουν λάδι αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον και αναμένουν τη νέα ελαικοομικη περίοδο που ξεκινά σε 20 μέρες περίπου.

Αυτό που συνιστά και εκείνος είναι να τηρηθεί μία ψύχραιμη στάση από την πλευρά των παραγωγών για να μην είναι οι συνέπειες χειρότερες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στην Κρυφή υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 17.000 τόνοι αδιαθετοι. Ενώ λάδι αγοράζουν μόνο όσοι εμφιαλωνουν και μόνο τις ποσότητες που επιθυμούν.

Ελπίδα όλων είναι να υπάρξει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος με το ξεκίνημα της νέας ελαιοκομικης χρονιάς αν και οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές από τη στιγμη που η παραγωγή έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό λόγω των σχετικών καιρικών συνθηκών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ