ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Λόγια αποχαιρετισμού της Βλασίας Μιχαηλίδου - Τριπολιτάκη

0

Της Βλασίας Μιχαηλίδου - Τριπολιτάκη

Φιλολόγου, Ιστορικού M.Sc.

[email protected]

Τα Λόγια Καρδιάς αποχαιρετούν τους αναγνώστες τους, με πολλές ευχαριστίες για την συνοδοιπορία αυτού του τετραετούς ταξιδιού αφύπνισης, μέσα από τις φιλόξενες σελίδες της εφημερίδας Ρέθεμνος. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τα κατά πρόσωπο λόγια εκτίμησης, που μου απευθύνατε, υπήρξαν για μένα η πιο μεγάλη ανταμοιβή για τον πνευματικό κόπο που κατέβαλα, αλλά και για την κατάθεση ψυχής που ενίοτε επιδιδόμουν.

Ένας κύκλος ολοκληρώνεται, ίσως, συν Θεώ ανοίξει κάποιος άλλος. Τα ανήσυχα πνεύματα δεν αναπαύονται εύκολα. Οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά με γοργό ρυθμό και πάντα θα δίνουν ερέθισμα για έντονους προβληματισμούς, αλλά η ροή αυτή είναι σπειροειδής. Τα γεγονότα επαναλαμβάνονται κι οδηγούν σε ίδιες καταστάσεις. Συνεπώς θα ανακύκλωνα κι εγώ τα ίδια λόγια. Θερμές ευχαριστίες οφείλω και στην οικογένεια Καραγιαννάκη για την εποικοδομητική συνεργασία μας. Η μεγάλη απήχηση που έχει η εβδομαδιαία εφημερίδα τους στις καρδιές των Ρεθεμνιωτών τις τελευταίες δύο δεκαετίες, συνέβαλε στο να κερδίσω κι εγώ ένα μερίδιο αυτής της εκτίμησης.

Εύχομαι ολόψυχα η Χάρη του Θεού πάντα να συντροφεύει όλους σας και να έχετε σταθερό προσανατολισμό προς την Ουράνια Βασιλεία, για να τροφοδοτήστε με αποθέματα αντοχής και απαντοχής στις καθημερινές αντιξοότητες και τη σκληρή βιοπάλη. Να μην ξεχνάτε πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει γύρω μας, αν πρώτα δεν αλλάξουμε εμείς μέσα μας, αν δεν υποτάξουμε τα δικά μας πάθη, αν δεν μετανοήσουμε για τις δικές μας αμαρτίες. Καμία σχέση δεν μπορεί να αποκατασταθεί με τους συνανθρώπους μας, αν εμείς δεν έχουμε μέσα μας γαλήνη και μακροθυμία. Να δείχνετε καθημερινά την αγάπη σας στους οικείους σας, γιατί η επίγεια ζωή είναι σύντομη κι ενίοτε αποκόπτεται αιφνιδίως. Να βρίσκεστε συνεχώς δίπλα στα παιδιά σας και να τα διδάσκετε με το καλό σας παράδειγμα.

Τέλος, εύχομαι να έχετε πάντα αναμμένη τη φλόγα της πίστης στην καρδιά σας και να εναποθέτετε τις ελπίδες σας στον Πάνσοφο Θεό, που παραχωρεί δοκιμασίες, πάντα με σκοπό την αγιοποίησή μας. Κι, αν τύχει παρατηρώντας όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, αναφωνείτε σαν τον Βάρναλη

Πῶς θὰ σωθοῦμε ἀπ᾿ τὴν «ἐλευθερία»

τῆς σκλαβιᾶς μας κι ἀπὸ τὸν «ὑπὲρ πατρίδος»

τῶν προδοτῶν; Καὶ πότε ἀπ᾿ τοὺς θεοὺς

τῶν ἀθέων καὶ τῶν ἀνθρωποφάγων;  

να θυμόσαστε πως η Πίστη στον Θεό είναι το αντίδοτο στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Ελλάδα κι οποίες είναι απόρροια του ηθικού ξεπεσμού, που έχει περιέλθει ο λαός της. «Μόνο Χριστός και ψυχή σας χρειάζονται» έλεγε στους εξαθλιωμένους Έλληνες ο Κοσμάς ο Αιτωλός, για να τους κινητοποιήσει στον αγώνα κατά των αλλόθρησκων κατακτητών. Χριστός και ψυχή χρειάζονται και στον σημερινό αγώνα, και με όπλο την προσευχή, να είμαστε βέβαιοι πως ο Θεός θα οικονομήσει λύσεις για όλα!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ