ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκινά εκπαίδευση υπαλλήλων Δήμων και Πυροσβεστικής για οδηγοί ασθενοφόρων

0

Οι δραστηριότητες της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αυτή την εβδομάδα

Στα πλαίσια βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας Υγείας η 7η Υπε προέβη κατά την εβδομάδα από 19/9 έως 23/9 στις παρακάτω ενέργειες:

-Παραδόθηκε κινητή μονάδα αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος αιμοδοσίας για τη πραγματοποίηση εξορμήσεων  σε περιοχές του Νομού Λασιθίου  και τη συγκέντρωση μονάδων αίματος από εθελοντές αιμοδότες.

- Προγραμματίστηκαν μηνιαίες επισκέψεις, ιατρών του ΠΕΔΥ Ηρακλείου σε Κ.Υ των Νομών    Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Οι ειδικότητες των ιατρών που θα επισκεφτούν τα Κ.Υ. είναι Καρδιολόγος , Ορθοπεδικός και πνευμονολόγος και η δράση εντάσσεται στη προσπάθεια που καταβάλλεται από την 7η Υπε για τη  καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού των περιοχών ευθύνης του εκάστοτε Κ.Υ.  Τα αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεων έχει ήδη κοινοποιηθεί στον τύπο και στις περιοχές των Κ.Υ. για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

- Ενισχύθηκε η τοπική μονάδα Υγείας Αλικαρνασσού με τη στελέχωση δύο Ιατρών γενικής Ιατρικής ένα Παιδίατρο και μία ιατρό Ελεγκτή του ΕΟΠΠΥ οι οποίοι  και ανέλαβαν ήδη υπηρεσία σε καθημερινή βάση. Οι νέες ειδικότητες ιατρών, που προστέθηκαν στους ήδη υπηρετούντες Ορθοπεδικό και Οδοντίατρο, αναβαθμίζει ουσιαστικά την παρεχόμενη Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας της Αλικαρνασσού και της ευρύτερης περιοχής.

-Υπογράφηκε από τη Διοικήτρια της 7ης Υπε κ. Μαυρομάτη ο διορισμός τριών επικουρικών ιατρών και συγκεκριμένα: Ιατρός Ω.Ρ.Λ. για το ΠΕΔΥ Ρεθύμνου που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Οδοντίατρος για το Κ.Υ. Περάματος και ιατρός  Νευρολόγος για το Γ.Ν. Βενιζέλειο-Πανάνειο Ηρακλείου.

-Η 7η Υπε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ παραδίδει τη προσεχή Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ένα ασθενοφόρο στο Κ.Υ Σπηλίου προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος του, ο οποίος αποτελείτε από δύο πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η  έγκαιρη και ασφαλής μεταφορά ασθενών.

-Προγραμματίστηκε για τις 29 και 30 Σεπτεμβρίου η  ταχύρυθμη εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου και της Πυροσβεστικής, που προτάθηκαν από τις υπηρεσίες τους ύστερα από τη συγκατάθεση των ίδιων των εκπαιδευομένων, προκειμένου να  λάβουν πιστοποιητικό καταλληλότητας για να οδηγούν ασθενοφόρα που ανήκουν στα Κ.Υ. Η συνέργεια που προβλέπεται από το παράλληλο πρόγραμμα (άρθρο 78 του Ν. 4368/2016) θα δίνει λύση σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν θα υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί η μεταφορά ασθενών από τους μόνιμους οδηγούς των Κ.Υ. Η πρώτη φάση υλοποίησης περιλαμβάνει την εκπαίδευση οδηγών για τους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, και  θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Χανίων από τις 10.00 π.μ-16.00 μ.μ. .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ