ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: 7ο διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικής Διαλεκτολογίας και γλωσσολογικής Θεωρίας

0

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Φιλολογίας-Τομέας Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν το 7ο Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικής Διαλεκτολογίας και Γλωσσολογικής Θεωρίας (7th International Conference on Modern Greek Dialects and Linguistic Theory, MGDLT7) που θα διεξαχθεί από 6 έως 8 Οκτωβρίου 2016 στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται  για πρώτη φορά στην Κρήτη, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων συνεδρίων στόχος των οποίων είναι η  προώθηση  της γλωσσολογικής έρευνας πάνω στις νεοελληνικές διαλέκτους και αποτελεί μία σημαντικότατη εκδήλωση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά και την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα. Οι επιστημονικές ανακοινώσεις για τις νεοελληνικές διαλέκτους καλύπτουν θέματα σχετικά με όλα τα ερευνητικά πεδία της Γλωσσολογίας, όπως: φωνητική, φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη, σημασιολογία, πραγματολογία, ανάλυση λόγου, λεξικολογία, ψυχογλωσσολογία, κοινωνιογλωσσολογία, ιστορική γλωσσολογία, γλωσσική επαφή και οι διάλεκτοι στην εκπαίδευση. Στο συνέδριο θα παρουσιάσουν τα πορίσματα της έρευνας τους για τις ελληνικές διαλέκτους διακεκριμένοι ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Του συνεδρίου θα προηγηθεί ειδική συνεδρία (workshop) την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου  με θέμα “Οι Διάλεκτοι στην Εκπαίδευση”. Πρωτοτυπία της ημερίδας συνιστά το γεγονός ότι, πέραν των υπόλοιπων συμμετεχόντων, θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν την εμπειρία τους και να παρουσιάσουν την έρευνά τους πάνω στην κρητική διάλεκτο εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται στην Κρήτη. Πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του συνεδρίου μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα http://mgdlt7.edc.uoc.gr

 

Το Πρόγραμμα

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ