ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η έκρηξη, ο θόρυβος, η διάψευση, η αλήθεια…

0

Από το γραφείο τύπου του Πεδίου Βολής Κρήτης επικοινώνησαν με την εφημερίδα «Ρέθεμνος» και διέψευσαν την εκτέλεση βολών σήμερα στο Πεδίο Βολής Κρήτης άρα και το ενδεχόμενο δικό τους βλήμα να εξερράγη πάνω από το Ρέθυμνο.

Στην ερώτηση δημοσιογράφων αν θα εκδοθεί επίσημη διάψευση για το συμβάν, η απάντηση του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων ήταν, ότι είναι θέμα διοίκησης και δεν γνώριζε να απαντήσει.

Από πλευράς των δημοσιογράφων έγινε ενημέρωση στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πεδίου Βολής Κρήτης, ότι οι Αρμόδιες Υπηρεσίες του Ρεθύμνου δεν είχαν ενημέρωση για εκτέλεση βολών στο Ρέθυμνο ενώ οι Αντίστοιχες των Χανίων, στις οποίες έγιναν σχετικές ερωτήσεις, γνώριζαν ότι σήμερα επρόκειτο να γίνουν βολές στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Και πάλι υπήρξε διάψευση από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πεδίου Βολής.

Ωστόσο, σε ενημερωτικές σελίδες των Χανίων βρήκαμε δημοσίευμα της 16ης Οκτωβρίου 2016 που αναφέρει τα εξής: «Βολές πρόκειται να εκτελεστούν στην περιοχή «Α» (ALPHA) του Πεδίου Βολής Κρήτης, την Τρίτη 18, την Τετάρτη 19, την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για την ενεργοποίηση και ακριβή οριοθέτηση των επικίνδυνων περιοχών πρέπει οι ναυτιλλόμενοι  να λαμβάνουν από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία, τα οποία ενημερώνονται έγκαιρα από το ΠΒΚ  ακόμα και για περιπτώσεις ακύρωσης των βολών.»

%ce%b6%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%b1

Χανιώτικη ιστοσελίδα αναφέρει την εκτέλεση των βολών

 

Κατόπιν των παραπάνω έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: Επειδή ο θόρυβος αναστάτωσε όλους τους κατοίκους της πόλης και όλα τα χωριά έως και τα ορεινά Ανώγεια και καθώς υπάρχει φωτογραφικό υλικό και βίντεο, που επιβεβαιώνουν, ότι κάτι συνέβη στον εναέριο χώρο του νομού Ρεθύμνου εκείνη την ώρα, οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των στρατιωτικών δυνάμεων που λειτουργούν στην Κρήτη να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για το συμβάν. Διότι συνέβη κάτι και αυτό δεν μπορούν να το διαψεύσουν. Και εφόσον είναι καταγεγραμμένο, οφείλουν όσοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτό να πουν τι έγινε και να καθησυχάσουν τον κόσμο.

 

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

voles

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ