ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με κάθε λαμπρότητα η Πανήγυρις του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον Αΐμονα Μυλοποτάμου

0

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον Αΐμονα Μυλοποτάμου.

Το εσπέρας της Τρίτης 25ης Οκτωβρίου 2016 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο συμμετείχαν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Της ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Παν. Αρχιμ. Ραφαήλ Μαϊνωλάς, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Δισκουρίου, ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο στους πιστούς με αναφορές στο βίο και τη μαρτυρική τελείωση του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Ο εφημέριος της Ενορίας π. Θεόδωρος Σηφάκης ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο και όλους τους Ιερείς για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της ενορίας και την συμπροσευχή τους κατά τον Εσπερινό του Αγίου Δημητρίου, μετά το πέρας του οποίου προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα στην αίθουσα «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΔΡ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Αΐμονα «Ο ΠΛΑΤΩΝ».

Την Τετάρτη 26η Οκτωβρίου 2016, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, τελέστηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν την ιερά Μνήμη του Μυροβλύτου Αγίου και να εκζητήσουν την πρεσβεία του προς τον Θεόν για τη ζωή και τις οικογένειές τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ