ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Νέος σεισμός 6 ρίχτερ στην Ιταλία

0

Πριν λίγα λεπτά έγινε αισθητή νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σε όλη την κεντρική Ιταλία. Κατά τις πρώτες πληροφορίες είχε μέγεθος 6 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ιστιτούτο. Η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας δίνει ένταση σεισμικής δόνησης 5,9, βασιζόμενη στην μέτρηση του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας.

Ο σεισμός φαίνεται να έχει εστιακό βάθος 10χλμ. ενώ το επίκεντρο του οριοθετείται 71χλμ μακριά από την πόλη της Περούτζια.

Στο ενδιάμεσο μεταξύ των δύο σεισμών, σημειώθηκαν επίσης μια σειρά από ασθενέστερους μετασεισμούς με ένταση από 2,5 ως 2,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. "Βρισκόμαστε στην πλατεία, τα φώτα έχουν πέσει δεν μπορούμε να δούμε τίποτα. Μετράμε του παρόντες για να δούμε πόσοι βρίσκονται μαζί μας, δεν ξέρουμε ακόμη πόσο άσχημη είναι κατάσταση" αναφέρει ο δήμαρχος του Castelsantangelo sul Nera, Mauro Falcucci, μιας μικρής κοινότητας κοντά στο επίκεντρο.

Οι αρχές επιβεβαιώνουν σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία, εξαιτίας κυρίως προβλημάτων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Στο μεταξύ, η Πολιτική Προστα

Κάποιες καταρρεύσεις σημειώθηκαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Νόρτσια, της περιφέρειας Μάρκε, ενώ πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, η οποία από την Ρώμη οδηγεί προς τις πληγείσες περιοχές.

Στο μεταξύ, δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 19.11 απόψε στην κεντρική Ιταλία, μόλις δύο ώρες μετά από την πρώτη σεισμική δόνηση. Πρόκειται για κατοίκους του χωριού Βίσο, και ο τραυματισμός του ενός οφείλεται σε πτώση ψευδοροφής.

Τα σχολεία στις πόλεις της Περούτζια, Τέρνι και Σπολέτο, πρόκειται, με απόφαση του δημάρχου, να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη. Μετά από την κύρια σεισμική δόνηση, σημειώθηκε μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων. Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο εξωτερικών της Ρώμης, το οποίο και εκκενώθηκε για περαιτέρω ελέγχους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι έλεγχοι της Πολιτικής Προστασίας θα συνεχισθούν όλη νύχτα, κυρίως σε απομονωμένες περιοχές, κοντά στα χωριά Βίσο και Kαστελσαντάντζελο Σουλ Νέρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ