ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Αργοπεθαίνει» το ΤΕΙ - Σε δεινή θέση 400 σπουδαστές

0

Μάθημα "στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες", αναγκάζονται να κάνουν τα τελευταία χρόνια οι σπουδαστές του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο, οι οποίοι καλούνται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με τον διαλυμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει το τμήμα τους.

Τα εμπόδια όμως δεν σταματούν εκεί, αφού οι 400 σπουδαστές του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο, αντιμετωπίζουν και προβλήματα σίτισης και στέγασης.

Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά στη "Ν.Τ.", η υποχρηματοδότηση και η υποβάθμιση των ΑΕΙ και ΤΕΙ, οδηγεί στους δρόμους σύσσωμους τους φοιτητές και τους σπουδαστές της Κρήτης στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο.

Έτοιμοι να δώσουν την μάχη τους στους δρόμους δηλώνουν και οι σπουδαστές του τμήματος μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής του ΤΕΙ Ρεθύμνου, οι οποίοι από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου, βρίσκονται σε δεινή θέση.

Από την μια ο πεπαλαιωμένος υλικοτεχνικός εξοπλισμός και από την άλλη η έλλειψη χώρων δημιουργούν σωρεία προβλημάτων στην καθημερινή λειτουργία του τμήματος.

Οι περίπου 400 σπουδαστές του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο αντιμετωπίζουν και προβλήματα σίτισης, αφού οι δωρεάν κάρτες που χορηγεί το ίδρυμα απευθύνονται μόνο σε 47 σπουδαστές. Όσον για την στέγαση, η κατάσταση είναι ακόμα πιο απελπιστική, αφού διατίθενται μόνο 3 δωμάτια με 6 κρεβάτια για να καλυφθεί και αυτή η ανάγκη.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ρεθύμνου καταγγέλλουν σήμερα στον φακό της «Ν.Τ.» τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και δηλώνουν έτοιμοι να ενώσουν την φωνή τους με αυτή των φοιτητών του πανεπιστημίου και του πολυτεχνείου Κρήτης στην κινητοποίηση της 3ης Νοεμβρίου.

Το παγκρήτιο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία των Λιονταριών στο Ηράκλειο με βασικό θέμα διεκδίκησης την ανατροπή της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ