ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Τα οικονομικά τους πλήγματα μετρούν οι οδηγοί ταξί

0

Εξορθολογισμό της φορολογίας και αντιμετώπιση της πειρατείας ζητούν οι οδηγοί ταξί από την κυβέρνηση που παρά τη θερινή περίοδο, είδαν τα έσοδα τους να μειώνονται σημαντικά.

Αμφιβάλλουν αν θα καταφέρουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους το χειμώνα, αφού ταμείο 2 μηνών, θα πρέπει να καλύψουν τρύπες... 7 μηνών!

Τα οικονομικά τους πλήγματα μετρούν οι οδηγοί ταξί του Ρεθύμνου οι οποίοι μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι, όπως ο Δημήτρης Ρουκουνάκης και ο Λευτέρης Δραμηλάρης, είδαν τον τζίρο τους να υποχωρεί κατά 20%!

Εργάστηκαν λίγο ως πολύ με καλή απόδοση, μόνο για 2 μήνες της φετινής τουριστικής περιόδου και αμφιβάλλουν αν θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους το χειμώνα.

Η χαριστική βολή μετά την αύξηση του κόμιστρου, της γενικής φορολογίας και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ήρθε από την πειρατεία στο χώρο της μεταφοράς επιβατών που έχει κατακρημνίσει το εισόδημα των οδηγών ταξί.

Και βέβαια η κρίση δεν έχει χτυπήσει μόνο τους Έλληνες που χρησιμοποιούσαν ταξί, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Έτσι οι ντόπιοι πια θα περπατήσουν μέσα στην πόλη ή θα χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο για τα γύρω προάστια, ενώ οι τουρίστες δε διαθέτουν πια τα 85 και 100 ευρώ για να μεταβούν από Χανιά και Ηράκλειο στο Ρέθυμνο που στερείται πύλης εισόδου από θαλάσσης και αέρος..

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ