ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tο Παν/μιο Κρήτης απονέμει τα βραβεία του διαγωνισμού έκθεσης για το Αρκάδι

0

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σας προσκαλεί στην τελετή Απονομής Βραβείων για τον διαγωνισμό Έκθεσης για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού με θέμα:

«Το Αρκάδι ως σύμβολο πολιτιστικής ταυτότητας» και για το διαγωνισμό Ποίησης με θέμα το σύγχρονο νόημα των γεγονότων στο Αρκάδι. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 150 χρόνια της εθελοθυσίας του Αρκαδίου και η τελετή θα λάβει χώρα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00 (αυστηρά πέρας προσέλευσης κοινού: 18:45), στο Σπίτι του Πολιτισμού (Παλιά Πόλη ) στο Ρέθυμνο.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ποίησης ήταν μεγάλη και η επιλογή των βραβευθέντων πραγματοποιήθηκε από επιτροπές κρίσης πανεπιστημιακών καθηγητών. Θα βραβευθούν το πρώτο και το δεύτερο καλύτερο ποίημα με χρηματικό έπαθλο 1.000€ και 500€ αντιστοίχως.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται, εκτός από τις παραπάνω τελετές βράβευσης, ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Θεοχάρη Δετοράκη, τιμητική διάκριση στον κ. Κλεόνικο Σταυριδάκη για το βιβλίο του «Μονή Αρκαδίου – Νέες σελίδες στην ιστορική τοπογραφία» ενώ επετειακούς ύμνους θα αποδώσει η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «Παύλος Βλαστός» υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνίου Μιχελουδάκη.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ