ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Βραβεύτηκαν στην Ιταλία ο Έλληνας σεφ Λεωνίδου και το εστιατόριο στα Καψαλιανά

0

Παρουσία των σημαντικότερων ελαιοπαραγωγών από όλο τον κόσμο αλλά και του γνωστού δημοσιογράφου γαστρονομίας, οίνου και ελαιολάδου της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ρώμη, Marco Oreggia, βραβεύτηκαν στην Ιταλία το εστιατόριο του Ξενοδοχείου «Καψαλιανά», ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου με χρήση ελαιολάδου αλλά και ο Έλληνας σεφ Δημήτρης Λεωνίδου, ως ο καλύτερος σεφ ελαιολάδου της χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο «Westin excelsior Roma Hotel», ο executive olive oil chef Βασίλης Λεωνίδου και ο ιδιοκτήτης Μύρων Τουπογιάννης του Ξενοδοχείου Καψαλιανά, παρέλαβαν το μοναδικό ελληνικό βραβείο του Flos Olei Guide για το μενού του εστιατορίου στα Καψαλιανά, των σεμιναρίων που παραχωρεί, αλλά και της μπάρας ελαιολάδων με τα 45 φρέσκα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο.

03Η τελετή ξεκίνησε με την βράβευση των TOP 20 ελαιολάδων στο κόσμο και συνεχίστηκε με τα τρία ειδικά βραβεία και συγκεκριμένα, με την βράβευση του καθηγητή Ricardo Gucci για την ειδική προσφορά του, με τη βράβευση του εισαγωγέα της χρονιάς EVOO AG και φυσικά με το ειδικό βραβείο που εξασφάλισε το εστιατόριο των Καψαλιανών, ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για τη χρήση ελαιολάδου το 2017.

Το βίντεο από τα Καψαλιανά που παρουσιάστηκε ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με την ομορφιά του αναπαλαιωμένου οικισμού, αλλά και με τις προσπάθειες που γίνονται γύρω από το ελαιόλαδο. Χειροκροτήθηκαν τα πιάτα του σεφ Βασίλη Λεωνίδου, όπως και παρουσίαση της παραγωγής ελαιολάδου του οικισμού.

Ο δημοσιογράφος Marco Oreggia ανέφερε μεταξύ των άλλων το πόσο χαρούμενος είναι που ένας σεφ ασχολείται τόσο ενεργά με το ποιοτικό ελαιόλαδο, ενώ δεν παρέλειψε να υποσχεθεί πως θα επισκεφτεί άμεσα τα Καψαλιανά και την Κρήτη, για να δει  από κοντά το χωριό που έχει ιστορία 2 αιώνων και πλέον στο ελαιόλαδο.

Ο σεφ Βασίλης Λεωνίδου δήλωσε: «Κυριε Marco Orregia, κυριε Ricardo Scarpellini  σας ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη τιμή που μας κάνατε να μας συμπεριλάβετε στον οδηγό σας και να μας βραβεύσετε σαν top restaurant – top olive oil chef.

01

Χρόνια τώρα εργαζόμαστε με όλα αυτά τα τοπ ελαιόλαδα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια αγωνία για το όφελος του καταναλωτή, αλλα και του παραγωγού ελαιολαδου.

Ευχαριστούμε τους παραγωγους που μας δίνουν τέτοια προϊόντα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μύρων Τουπόγιαννη ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Καψαλιανά, που οραματίστηκε και μετά από 35 χρόνια προσπαθειών πραγματοποίησε το όραμα των Καψαλιανών. Τον ευχαριστούμε που στηρίζει τις προσπάθειες μας γύρω από το ελαιόλαδο».

Στην συνέχεια ακολούθησε γευστική δοκιμή όχι μόνο των top ελαιολάδων αλλα και πολλών άλλων παραγωγών που βρίσκονται στο κατάλογο. Πολλά Master Class διάσημων chef  και φυσικά του Έλληνα σεφ Βασίλη Λεωνίδου που ξάφνιασε τους παρευρισκόμενους με ένα πιάτο βγαλμένο από τη παράδοση της Κρήτης με κρέμα, φωτοκόλυβα, κρητικό σταμναγκάθι, ψαρι και φυσικά μπόλικο ελαιόλαδο.

 

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ