ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι δηλώσεις Μυκονιάτη και Ζάμπας ενόψει Ολυμπιακού

0

Σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης θα φιλοξενηθεί την Κυριακή το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 18.00 το απόγευμα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 4.

Ο βοηθός προπονητής της ομάδας μας Σταύρος Μυκονιάτης, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ενόψει του δύσκολου ματς κόντρα στον Ολυμπιακό τόνισε την αναγκαιότητα για απόλυτη συγκέντρωση από τους παίκτες του σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ώστε να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί. «Παίζουμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Για μας το ζητούμενο είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Για αυτό το λόγο πρέπει να κάνουμε αρκετά πράγματα απόλυτα σωστά, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100% στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Για μας αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτά που έχουμε σχεδιάσει να τα κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Ουσιαστικά θέλουμε να τεστάρουμε και εμείς τις δυνατότητες μας απέναντι σε μία υψηλού επιπέδου ομάδα και τις αντιδράσεις που πρέπει να έχουμε σε αυτά που θα μας βάλει ο Ολυμπιακός. Το κίνητρο είναι τεράστιο. Θέλουμε πραγματικά να χαρούμε αυτό το παιχνίδι. Άγχος δεν υπάρχει. Όπως προείπα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα σωστά. Αν χαλαρώσουμε έστω και ένα λεπτό ο Ολυμπιακός θα σε τιμωρήσει, αλλάζοντας άρδην την εικόνα του ματς και αυτό θα πρέπει να προσέξουμε».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Εβάλντας Ζάμπας, ο οποίος σημείωσε: «Το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό αναμένεται πολύ δύσκολο τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκα και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στο 100% και οι 12 παίκτες για να έχουμε πιθανότητες για κάτι καλό.

Το «κλειδί» για το συγκεκριμένο ματς θεωρώ πως θα είναι η ομαδική προσπάθεια, καθώς ο Ολυμπιακός παίζει πολύ επιθετικά και δυνατά και θα πρέπει να είμαστε «ετοιμοπόλεμοι» και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Παράλληλα, όσον αφορά στον στόχο των πλέι οφ πιστεύω πως είναι απόλυτα εφικτός αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, να κερδίζουμε κάθε αγωνιστική και όταν φτάσει η ώρα των πλέι οφ να είμαστε στην υψηλότερη θέση που γίνεται».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ