ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι περισσότεροι χρήστες Firefox τρέχουν Windows 7 σε ξεπερασμένα PCs

0

O Mozilla "βοηθάει" τους developers να γνωρίζουν αν το παιχνίδι ή η εφαρμογή τους θα τρέχει σωστά για ένα μέσο χρήστη, και όχι μόνο για τον χρήστη που έχει στην κατοχή του κορυφαίας τεχνολογίας PC.

Η Firefox Hardware Report που δόθηκε στην δημοσιότητα, και στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ανώνυμα δεδομένα που συνέλεξε ένα app με την ονομασία Telemetry δείχνει το OS καθώς και το hardware που χρησιμοποιούν οι χρήστες του Firefox, μαζί με τις δημοφιλείς αναλύσεις οθόνης καθώς και άλλες πληροφορίες. “Οι υπάρχουσες εκθέσεις hardware, όπως εκείνες των Valve και Unity, είναι εξαιρετικές, αλλά αντιπροσωπεύουν διαφορετική ομάδα χρηστών hardware από το σύνολο των χρηστών που χρησιμοποιούν τον Ιστό” λέει ο Οργανισμός Mozilla.

Τα αποτελέσματα είναι μάλλον αναμενόμενα, αν κρίνουμε από τις μειωμένες σημαντικά πωλήσεις των υπολογιστών τα τελευταία χρόνια, αφού οι περισσότεροι χρήστες δεν ενδιαφέρθηκαν να αλλάξουν το hardware του υπολογιστή τους, επειδή χρησιμοποιούν ως βασική κάποια φορητή συσκευή για να πλοηγούνται στο Internet. Σύμφωνα με την Firefox Hardware Report, το 45% των χρηστών ακόμη τρέχει Windows 7 με λιγότερη RAM στον υπολογιστή τους από 4GB και με την πλειονότητα των επεξεργαστών να διαθέτει δύο πυρήνες ή λιγότερους. Ελάχιστοι επίσης ενδιαφέρονται για την πυκνότητα των εικονοστοιχείων στην οθόνη τους και την ανάλυση αφού η οθόνη των περισσότερων χρηστών δεν υποστηρίζει περισσότερα από 1366 x 768 pixels, ενώ ο υπολογιστής τους τρέχει με on-board γραφικά Intel, και όχι με GPU της Nvidia ή της AMD.

Τα κορυφαία σε πωλήσεις παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των League of Legends και Overwatch μπορούν να τρέξουν σε PCs που δεν διαθέτουν κορυφαίας τεχνολογίας hardware, οπότε οι developers το πιθανότερο είναι να γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί και την μέση σύνθεση υπολογιστή. Παρόλα αυτά, και όπως επισημαίνεται στην έκθεση, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες πάνω σε WebGL, Flash και άλλες web-based μηχανές παιχνιδιών. Τώρα, αν σας ενδιαφέρει η ιδιωτικότητα, και τρέχετε τον Firefox, εδώ μπορείτε να διαβάσετε πως πραγματοποιήθηκε η συλλογή δεδομένων για την έκθεση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ