ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι Bill Gates, Jeff Bezos και άλλοι επενδυτές χρηματοδοτούν με 1 δισεκατομμύριο δολάρια την προσπάθεια για πράσινη ενέργεια

0

Ο Bill Gates, ο Jeff Bezos και άλλοι επενδυτές χρηματοδοτούν με 1 δισεκατομμύριο τη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου που στόχο έχει την επένδυση σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας. Με την ονομασία Breakthrough Energy Ventures (BEV) το σχέδιο έχει ευρεία εστίαση, με τον Gates να δηλώνει ότι "είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε οδηγεί σε φθηνή, καθαρή, αξιόπιστη ενέργεια”.

Στο πλευρό του φιλάνθρωπου και συνιδρυτή της Microsoft και του CEO του Amazon, παρατάσσονται πολλοί επενδυτές υψηλού προφίλ όπως ο Richard Branson της Virgin, ο Ray Dalio της Bridgewater Associate, ο John Doerr της Kleiner Perkins, ο Co-Founder του LinkedIn Reid Hoffman, ο Vinod Khosla της Khosla Ventures, ο πρόεδρος της Alibaba Jack Ma, ο Co-Founder του Facebook Dustin Moskovitz και ο CEO της Softbank Masayoshi Son.

Εν συντομία, υπάρχουν πολλά και σοβαρά άτομα πίσω από αυτή την επένδυση. Σύμφωνα με το Quartz, με ένα σύνολο ατόμων που ο πλούτος τους συνολικά αγγίζει τα 170 δισεκατομμύρια δολάρια, μπορεί να είναι το το πλουσιότερο γκρουπ επενδυτών που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Η επένδυση τους θα αφιερωθεί στην τεχνολογία για πράσινη και καθαρή ενέργεια, ώστε να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των κλιματικών αλλαγών και να προωθήσουν στην ανθρωπότητα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

“Το Breakthrough Energy Coalition είναι μια συνεργασία που δεσμεύεται στην ευρύτερη επένδυση σε νέες ενεργειακές τεχνολογίες” αναφέρει το BEV στην ιστοσελίδα του. “Επενδύουμε το δικό μας κεφάλαιο και συνεργαζόμαστε με πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο που δεσμεύτηκαν να αυξήσουν σημαντικά τις επενδύσεις τους στις βασικές έρευνες που οδηγούν σε επαναστατικές καινοτομίες”

Ο Gates από το 2000 που άφησε την θέση του CEO της Microsoft, αφιέρωσε ακόμη περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπικές προσπάθειες. Με δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στην διάθεση του, η δουλειά της Bill & Melidan Gates Foundation διαφέρει από θέματα υγειονομίας έως και την εξάλειψη της ελονοσίας.

Πίσω στον Νοέμβριο του 2015, ο Gates με άλλους επιφανείς ιδιώτες συμπεριλαμβανομένου τον Mark Zuckerberg, CEO του Facebook ίδρυσαν το Breakthrough Energy Coalition, που κατάφερε να ενώσει πάνω από 25 επενδυτές, όπως ανέφερε η The Guardian τότε. Η έναρξη του BEV είναι το επόμενο βήμα στην προσπάθεια και αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

“Για να παρέχουμε σε όλο τον κόσμο, πρόσβαση σε αξιόπιστη, προσιτή ενέργεια, φαγητό, αγαθά, μετακίνηση και υπηρεσίες χωρίς συνεισφορά εκπομπών αερίων από τα θερμοκήπια, δεν θα είναι μια εύκολη δουλειά” ανέφερε ο οργανισμός.

“Η ανάπτυξη εργαλείων που χρειαζόμαστε θα απαιτεί ευρύτερες επενδύσεις πέρα από το τοπίο της καινοτομίας και κανείς επενδυτής ή γκρουπ επενδυτών δεν μπορούν να το κάνουν αυτό μόνοι τους. Το Breakthrough Energy δεσμεύεται στο να ενθαρρύνει ένα ευρύ κοινό από δημόσια και προσωπικά κεφάλαια, να συνεργαστούν μαζί τους και να λύσουν το πρόβλημα.”

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ