ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Όμιλος Βρακοφόρων κέρδισε και φέτος τις εντυπώσεις

0

ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πιστός στην παράδοση που τόσα χρόνια πια έχει γίνει θεσμός, ο Όμιλος Βρακοφόρων της Κρήτης με μια όμορφη ομάδα του βρέθηκε στην Αθήνα και είπε τα παραδοσιακά κάλαντα της Κρήτης, στην Προεδρία της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στη Βουλή των Ελλήνων και στον πρόεδρο κ. Νίκο Βούτση, στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας στον υπουργό κ. Πάνο Καμμένο και στον Αργηχό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τον υπουργό κ. Νίκο Τόσκα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στο υπουργείο Τουρισμού και την υπουργό κυρία Έλενα Κουντουρά, στο Σύλλογο Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στο νοσοκομείο «Metropolitan» (όπου νοσηλευόταν πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος του Ομίλου Στέλιος Κιαγιαδάκης), στην Περιφέρεια Αττικής, όπου τους υποδέχθηκε η περιφερειάρχης κυρία Ρένα Δούρου και σε πολλά ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Επίσης, η αποστολή του Ομίλου δεν παρέλειψε να επισκεφθεί την Motor Oil Hellas και τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, όπου με βαθιά συγκίνηση ο οικοδεσπότης έδειξε την αγάπη του για την Κρήτη με την υποδοχή που επεφύλαξε στον Όμιλο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και πρόβαλαν τα μέγιστα την παρουσία του Ομίλου Βρακοφόρων στην Αθήνα, αλλά και τις μαντινάδες που ακούστηκαν, ιδιαίτερα αυτές που αφορούνε τα εθνικά μας θέματα.

Η παρουσία της Κρήτης για άλλη μια φορά στην Αθήνα ήταν εντονότατη και ο Όμιλος των Βρακοφόρων σφράγισε με την παρουσία του την πρωτοκαθεδρία του νησιού μας στα πολιτιστικά και παραδοσιακά δεδομένα της χώρας.

01

Η Παναγία των Μυριοκεφάλων στο Προεδρικό Μέγαρο. Το δώρο του προέδρου των Βρακοφόρων Στέλιου Κιαγιαδάκη συγκίνησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για το τι συμβαίνει κάθε χρόνο στις 8 του Σεπτέμβρη στο μεγαλύτερο θρησκευτικό προσκύνημα της Κρήτης. Η παράδοση της εικόνας στον Πρόεδρο ήταν κάτι σαν «τάμα» του Στέλιου Κιαγιαδάκη καθώς αντίγραφο της εικόνας της Παναγία της Αντιφωνήτριας δεν υπήρχε στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ υπήρχε στην Βουλή και σε πολλά άλλα υπουργεία και γραφεία της κεντρικής διοίκησης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ