ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

50 εκατομμύρια πωλήσεις για το PlayStation 4

0

Έναν αριθμό ορόσημο συμπλήρωσε το PlayStation 4, με τη Sony να ανακοινώνει σήμερα ότι η δημοφιλής παιχνιδοκονσόλα συμπλήρωσε τα 50 εκατομμύρια πωλήσεις.

Πλέον ο συγκεκριμένος αριθμός περιλαμβάνει και τις πωλήσεις του PS4 Pro, της νέας παιχνιδοκονσόλας που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και η οποία ανήκει στην «οικογένεια του PlayStation 4», μαζί με το αρχικό μοντέλο αλλά και τη slim έκδοση. Τα 50 εκατομμύρια πωλήσεις επιτεύχθηκαν μέσα σε 3 χρόνια από την κυκλοφορία του PlayStation 4 ενώ συγκριτικά, το PlayStation 3 μπόρεσε να συμπληρώσει το συγκεκριμένο αριθμό πωλήσεων σε 4.5 χρόνια.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που δείχνει τη μεγάλη επιτυχία του PlayStation 4, είναι οι πωλήσεις παιχνιδιών, με τη Sony να ανακοινώνει ότι έως και την 4η Δεκεμβρίου, έχουν πουληθεί συνολικά 369,6 εκατομμύρια παιχνίδια είτε σε φυσική είτε σε ψηφιακή μορφή. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 7 παιχνίδια ανά κάτοχο της κονσόλας.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δε γνωρίζουμε πόσα PlayStation 4 Pro έχουν πουληθεί από την μέρα κυκλοφορίας τους ούτε φυσικά πόσα PlayStation VR, με τη Sony να μην έχει γνωστοποιήσει ακόμα κάποιο σχετικό στατιστικό στοιχείο από τον Οκτώβριο όταν και πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά. Πάντως η εταιρεία ερευνών SuperData Projects, αναφέρει ότι οι συνολικές πωλήσεις του συστήματος εικονικής πραγματικότητας της Sony, θα κυμανθούν φέτος στις 750.000.

Από την πλευρά της η Microsoft έχει σταματήσει να ανακοινώνει τις πωλήσεις του Xbox One εδώ και καιρό, με το Xbox One S όμως να έχει καταφέρει να ξεπερνά σε πωλήσεις το PlayStation 4 τους τελευταίους μήνες. Εκτιμήσεις πάντως εταιρειών, φέρουν τη Microsoft να έχει διαθέσει στην αγορά μεταξύ 25 και 30 εκατομμύρια κονσόλες, κάτι που σημαίνει ότι η Sony σημειώνει περίπου τις διπλάσιες πωλήσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ