ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκινά η ανάπλαση της οδού Βάρδα Καλλέργη

0

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΥΠΟΓΕΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης στην οδό Βάρδα Καλλέργη από τον Δήμο Ρεθύμνου, έργο, το οποίο έχει προγραμματιστεί εδώ και τρία χρόνια και καθυστερούσε λόγω της αναγκαιότητας να υπογειοποιηθούν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Μίνωα Αλεφαντινό, την προσεχή Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η εκσκαφή της οδού από δεξιά και από αριστερά, προκειμένου, να τοποθετηθούν τα νέα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και των τηλεπικοινωνιών, διαδικασία, που αναμένεται να διαρκέσει για τρεις εβδομάδες.

Στην συνέχεια ο Δήμος Ρεθύμνου θα προχωρήσει σε αποκαταστάσεις του υπόγειου πλακοσκεπούς αγωγού, από το οποίο ρέει το ρέμα Καμαράκι και ακολούθως ο εργολάβος του έργου θα προχωρήσει στην υπέργεια ανάπλαση της οδού.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

Στο μεταξύ σειρά από τεχνικές εργασίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του δήμου και για την οδό Αρκαδίου.

Ειδικότερα, αμέσως μετά την υπογειοποίηση των δικτύων στην οδό Βάρδα Καλλέργη θα ξεκινήσουν αντίστοιχες εργασίες στην οδό Αρκαδίου από το ύψος της συμβολής της με την οδο Βάρδα Καλλέργη έως την Λότζια.

Η οδός θα εκσκαφτεί στο νότιο μέρος του οδοστρώματος χωρίς να πειραχθούν τα πεζοδρόμια ώστε η ΔΕΗ να περάσει καλώδια αυξημένης τάσης ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Σύμφωνα με το κ. Αλεφαντινό, το έργο αυτό πραγματοποιείται, προκειμένου, να ενισχυθεί η τάση του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή και να μπορεί αν ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη αύξηση των αναγκών ηλεκτροδότησης.

Παράλληλα ο δήμος θα προχωρήσει και σε αποκαταστάσεις του πλακόστρωτου οδοστρώματος της οδού Αρκαδίου, όπου απαιτείται, καθώς έχουν προκληθεί φθορές λόγω της διέλευσης των οχημάτων.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ