ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκοψαν την πίτα του 2017 οι Ρεθεμνιώτες Σπηλαιολόγοι

0

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου οι σπηλαιολόγοι και οι φίλοι του Τοπικού Τμήματος Δυτικής Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στον σπηλαιώδη ναό του Αγίου Νικολάου και Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στη θέση «Ληστής» του Αγίου Κωνσταντίνου Ρεθύμνου. Η εφετινή ήταν η 24η κατά συνεχή σειρά κοπή εθιμικής πίτας του Τμήματος σε σπηλαιώδη ναό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από  την εκκλησία Άγιος Κωνσταντίνος του χωριού,  όπου ο εφημέριος Ιωάννης Χατζάκης μας μίλησε για την ιστορία του ναού.  Για την ιστορία του χωριού μας μίλησε στη συνέχεια ο ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου και πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνης Νικόλαος Παπαδογιαννάκης, ο οποίος και μας ξενάγησε στο ιστορικό και όμορφο χωριό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τους δύο, όπως και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σήφη Γαβαλά αλλά και τους δωροθέτες μας Μαρκαντώνη Κωνσταντίνο (Χρυσοχοείο) για την προσφορά ενός αγιοκωστάντινου για φλουρί, τα βιβλιοπωλεία Βιβλιοσκόπιο, Κλαψινάκη και Αυτογνωσία, το Foto Star Καλούδη, το φροντιστήριο Ασημένιας Φήταμ, τον Φρεντ Φήταμ, τον φούρνο Χωριάτικο, τα ζαχαροπλαστεία Select και Mona Lisa, το S/M Παπαδάκη (Μοάτσου), την Zgas Αφοί Ζουμπουλάκη, τα παιδικά ρούχα Δασκαλάκη, το Stampa Fun, το 1 Euro shop, το οβελιστήριο ΣΑΡΛΟ, την Γεωργία Σπαντιδάκη, την Μαρία Σταγάκη (Δια χειρός), την Stathourakis s. Control, τις εμπορικές δραστηριότητες Μεταξάκη, τον Γιάννη Γαλανάκη ,τον Χάρη Στρατιδάκη και τον Βασίλη Σιμιτζή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης την Βάλια Μακρή και τον Γιάννη Παπαδάκη για το κέρασμα που μας προσέφεραν, όπως και όλους και όλες που συμμετείχαν και στην εφετινή μας διοργάνωση, και να τους ευχηθούμε να έχουν ένα υγιές και δραστήριο νέο έτος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ