ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτές με Σαίξπηρ και χαμογέλα στα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ»

0

Τα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» αποχαιρέτισαν το 2016, δηλαδή το 40ό έτος λειτουργίας τους, με μία σειρά εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων.

Κοινωνική Δράση “Keep Smiling”.

Στα πλαίσια του Έτους Εθελοντισμού του Δικτύου QLS "Keep Smiling: From Children To Children", που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία φέτος σε όλη την Ελλάδα, υλοποιήθηκε το εορταστικό ProjectKeep Smiling («Συνέχισε Να Χαμογελάς») από 1-22 Δεκεμβρίου για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Φιλόπτωχου Ταμείου. Συνολικά δυόμιση τόνοι αγαθών συγκεντρώθηκαν για τους παραπάνω φορείς από τα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο. Στα πλαίσια της δράσης αλλά και της συνεχιζόμενης για τρίτη χρονιά Anti-Bullying Εκστρατείας των Κέντρων Φήταμ, οι μαθητές συνόδευσαν κάθε τσαντούλα αγαθών με μία κάρτα που φέρει μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού για περαιτέρω ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας που έλαβαν τη βοήθεια αυτή. Κατά την ολοκλήρωση της δράσης, η Ομάδα Εθελοντών Anti-Bullying μαζί με επιπλέον μαθητές φόρτωσαν τις τσαντούλες με τα αγαθά στα οχήματα των φορέων.

Μαραθώνια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Μαραθώνια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κέντρων Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» στο κινηματοθέατρο Cineland Pantelis. Τα Κέντρα Φήταμ τίμησαν με τρεις ξεχωριστές γιορτές, χωρισμένες ανά επίπεδα, τη φετινή επέτειο 400 χρόνων από το θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με θέατρο, ποίηση και αναγνώσεις γεμίζοντας τρεις φορές τη μεγάλη αίθουσα του κινηματογράφου. Οι μαθητές όλων των επιπέδων έδωσαν των καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής σε θεατρικές διασκευές των έργων «Άμλετ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μάκβεθ» και «Ιούλιος Καίσαρας», καθώς επίσης και απαγγελίες των περίφημων σονέτων του μεγάλου λογοτέχνη. Μία ακόμη λογοτεχνική επέτειος που τιμήθηκε ήταν αυτή των 100 χρόνων από τη γέννηση του Βρετανού συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Roald Dahl. Η επέτειος τιμήθηκε με ειδική προβολή, για φιλανθρωπικό σκοπό, της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου «O Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας», σε συνεργασία με το κινηματοθέατρο Cineland Pantelis. Οι γιορτές πλαισιώθηκαν από τις καθιερωμένες απονομές αριστείων, βραβείων πρωτευσάντων μαθητών με αναμνηστική πλακέτα, και κορνιζωμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας Lower και Proficiency, προσφορά των Κέντρων Φήταμ. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η απονομή στα μέλη της Ομάδας Εθελοντών Anti-Bullying των κορνιζωμένων τιμητικών διπλωμάτων του Βρετανικού Anti-Bullying Βραβείου «Νταϊάνα» στη μνήμη της πριγκίπισσας της Ουαλίας, υπογεγραμμένα από τον π. Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Καλή χρονιά σε όλους από τα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ