ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η LG αναλαμβάνει την προμήθεια LCD Panel τηλεοράσεων για την...Samsung

0

Στο χώρο της τεχνολογίας κάθε συνεργασία είναι εφικτή, ακόμα και αν αυτή φέρει την LG με τη Samsung να συνεργάζονται στο χώρο της τηλεόρασης.

Πληροφορίες του Bloomberg, αναφέρουν ότι LG και Samsung έχουν έρθει σε συμφωνία με σκοπό η LG Display, θυγατρική της LG, να προμηθεύσει τη Samsung με LCD panel για πολλές από τις τηλεοράσεις της, μια συνεργασία η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμα και φέτος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Samsung που αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεοράσεων στον κόσμο, θα αντικαταστήσει με τη συμφωνία αυτή μία άλλη η οποία βρισκόταν σε ισχύ και μέσω της οποίας προμηθευόταν LCD panel από την εταιρεία Sakai, η οποία αποτελεί κοινοπραξία των Sharp και Foxconn. Τον περασμένο χρόνο η Sharp ανακοίνωσε τη διακοπή παραγωγής LCD panel, με τη Samsung να ζητά από διαιτητικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης το ποσό των 429 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση.

Αν η πληροφορία τελικά επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο κορεατικοί γίγαντες και αντίπαλοι σε πολλά μέτωπα, θα συνεργαστούν σ' αυτό το επίπεδο, χωρίς κανείς από τους δύο να έχει χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν panel του άλλου. Με βάση την προηγούμενη συμφωνία της Samsung με την Sakai, η κορεατική εταιρεία προμηθευόταν 4 εκατομμύρια panel ετησίως ενώ η συμφωνία με την LG αφορά την προμήθεια 3 εκατομμυρίων panel.

Ο κύριος λόγος για την απόφαση αυτή της Samsung έχει να κάνει με την απόφαση της θυγατρικής Samsung Display να περιορίσει τα έξοδα γύρω από παλιές τεχνολογίες LCD και να επικεντρωθεί στις οθόνες νέας γενιάς που χρησιμοποιούν οργανική δίοδο εκπομπής φωτός ή στην τεχνολογία OLED για smartphones και tablets. Όμως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η αγορά των LCD τηλεοράσεων παραμένει αρκετά δυνατή, με τους καταναλωτές να προτιμούν την αγορά τηλεοράσεων με μεγάλο μέγεθος οθόνης που διαθέτουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Παράλληλα η ίδια πηγή επιβεβαιώνει ότι η Samsung έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με την Apple για την προμήθεια OLED οθονών σε νέα iPhone.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ