ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου: Παρουσίαση μυθιστορήματος της Κλειώς Μακρή, «Σ’ αγαπώ ζωή».

0

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου παρουσιάζει το μυθιστόρημα της

Κλειώς Μακρή, «Σ’ αγαπώ ζωή». Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στις 19:00’ στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου (Δημοκρατίας 24).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Αντώνης Λιοδάκης, Ψυχίατρος - Διευθυντής του Κ.Ψ.Υ.  Ρεθύμνου

Αεράκη Ευαγγελία, Κοινωνική Λειτουργός

Βασιλάκη Ευαγγελία, Κοινωνιολόγος

Μέλη της θεατρικής ομάδας «Α.Ψ.Ε.Ν.Τ.Η» του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο.

«Κοιτούσε τη ζωή να περνάει από μπροστά της μαζεμένη σε μια γωνιά, φοβισμένη… στον καθρέφτη δεν αναγνώριζε το πρόσωπό της και τα δάκρυα της σιωπής κυλούσαν στο σκοτάδι… τι μπορούσε να κάνει; Συμβαίνουν αυτά…. Μα τα όνειρά της συνωμότησαν και της άπλωσαν τα χέρια. Οι λέξεις έγιναν χείμαρρος, ο φόβος δύναμη, ο θυμός συγχώρεση και η ζωή χαμόγελο…

Πολλές φορές οι επιλογές μας, μας οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια κάνοντας κακό στον εαυτό μας και προπάντων σε αθώες ψυχές που τόσο αγαπάμε!! Αν εμείς δεν παλέψουμε για να το αλλάξουμε αυτό, ποιος μπορεί να το κάνει για εμάς;»

Από το οπισθόφυλλο

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Κλειώ Μακρή | Γεννήθηκα πριν πολλά χρόνια. Μεγάλωσα και ζω στο Ρέθυμνο. Φοβάμαι πολλά, αγαπώ περισσότερα. Με μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης – μίσους με τη μοναξιά και δυσκολία πολλές φορές να εκφραστώ με λόγια, καταφεύγω να γράφω σκέψεις, γεγονότα και συναισθήματα για να γίνουν σκόρπιες σελίδες σε ένα συρτάρι μέχρι τώρα… όλα αυτά βλέπουν το φως γιατί βρέθηκαν στο δρόμο μου άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα πριν από εμένα, βοήθησαν, στήριξαν και έγιναν η ψυχή αυτής της προσπάθειας, να αγγίξουμε και να βοηθήσουμε σε ένα θέμα που όλοι ξέρουν, έχουν γνώμη μα λίγοι μιλούν, τη βία που συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Το ευχαριστώ νιώθω ότι δεν είναι αρκετό. Όπως ευχαριστώ τους «αγγέλους μου» που ήταν και είναι κοντά μου.

Είσοδος ελεύθερη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ