ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου: Προβολή ταινίας «ΤΟ ΝΗΣΙ – THE ISLE»

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, θα προβάλλει την Κορεάτικη ταινία «ΤΟ ΝΗΣΙ – THE ISLE».

Η δράση εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη λίμνη, σπαρμένη με μικρά πλωτά καλυβάκια για εκδρομείς ψαράδες. Η Χιτζιν είναι η μουγκή επιστάτης, η οποία ζει πουλώντας το κορμί της στους τουρίστες που επισκέπτονται τη λίμνη. Μια μέρα καταφθάνει ένας πρώην αστυνομικός, ο Χιουνσικ, που κρύβει ένα φοβερό μυστικό από το παρελθόν του. Η Χιτζιν τον παρακολουθεί με εμμονή, νιώθοντας ότι είναι και αυτός μια χαμένη ψυχή, όπως και η ίδια. Όταν ο Χιουνσικ θα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, η Χιτζιν θα βουτήξει κάτω από την καλύβα του και θα τον μαχαιρώσει στο πόδι, κάνοντας να βγάλει το περίστροφο από το στόμα. Κι έτσι θα ξεκινήσει μια παράξενη ιστορία αγάπης...

Η ταινία απέσπασε 5 βραβεία και 2 διακρίσεις. Βραβείο NETPAC - Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο World Cinema - Φεστιβάλ Sundance, Ειδικό Βραβείο Α` Γυναικείου Ρόλου - Φεστιβάλ Fantasporto, Μέγα Βραβείο - Φεστιβάλ Βρυξελλών, συμμετοχή - Φεστιβάλ Τορόντο, Ρότερνταμ.

Πρωτότυπος τίτλος Seom

Έτος παραγωγής 2000

Είδος Δράμα, θρίλερ, έγχρωμο

Χώρα Κορέα

Γλώσσες Κορεατικά

Διάρκεια 90’

Σκηνοθεσία - σενάριο Ki-duk Kim

Ηθοποιοί Jung Suh, Yoosuk Kim, Sung-hee Park

Φωτογραφία Seo-shik Hwang

Μουσική Sang-yun Jeon

Η ταινία θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Απόλλων», Μεσολογγίου 18 (Παλιά πόλη) στις 6 μ.μ. Εγγραφές νέων μελών στην είσοδο του κινηματογράφου από τις 5.30 μ.μ.

Γενική είσοδος 5 €, για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ 3 €.

Πληροφορίες: [email protected] / 28310 29846.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ