ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Οργή Αναστασιάδη για τη διαρροή εγγράφων από τις διαπραγματεύσεις

0

Έντονα ενοχλημένος φέρεται να είναι ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης από τη διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου για το περιουσιακό, το οποίο επέδωσε τη Δευτέρα στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του κρατικού ΡΙΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να γνωστοποίησε στους αρχηγούς των κομμάτων που τον συνοδεύουν, την απόφασή του να μην τους ενημερώνει με έγγραφα.

Τη διαρροή καταδίκασαν με δηλώσεις τους, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, καθώς ο πρόεδρος των Οικολόγων-Κοινωνίας των Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε άκρως απαράδεκτη και ζημιογόνα για την εθνική υπόθεση την διαρροή, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη ώρα των διαπραγματεύσεων.

Τόνισε ότι κανένας δεν δικαιούται να εκμεταλλεύεται τις κρίσιμες αυτές στιγμές την αγωνία του λαού για θετική κατάληξη, προκειμένου να παίζει παιχνίδια δημοσιότητας ούτε και προσφέρουν θετική υπηρεσία όσοι επιλέγουν να κάνουν επίδειξη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, διαστρεβλώνοντας θέσεις με βάναυσο τρόπο.

Λύπη και δυσαρέσκεια, εξέφρασε και ο Άντρος Κυπριανού. «Σε μια τόσο κρίσιμη φάση για το Κυπριακό τέτοιου είδους ενέργειες υποσκάπτουν πρωτίστως τη διαπραγματευτική μας ικανότητα και προκαλούν προβλήματα στις σχέσεις μας με διεθνείς οργανισμούς. Μας προσβάλλει ως μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το γεγονός ότι κάποιοι ανακηρύσσουν εαυτούς ως υπερπατριώτες και τους υπόλοιπους ως υποχωρητικούς», ανέφερε.

«Οι διαρροές εγγράφων μόνο ζημιά προκαλούν», ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι η χθεσινή διαρροή, ενισχύει εκείνους που θέλουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να διαπραγματεύεται χωρίς διαβούλευση με το Εθνικό Συμβούλιο.

Τη διαρροή αποδοκίμασε και ο πρόεδρος των Οικολόγων-Κοινωνίας των Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ