ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Οι καλύτερες τροφές μετά την πρωινή άσκηση

0

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας γίνεται ακόμα σημαντικότερο αν συνηθίζουμε να κάνουμε γυμναστική νωρίς το πρωί. Είναι ανάγκη να παρέχουμε στον οργανισμό μας ενέργεια, ώστε να είμαστε δυναμικοί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άρα, ένα γερό, ισορροπημένο πρωινό περίπου μία ώρα μετά τη γυμναστική είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Ξέρουμε πως τα φυσικά, μη επεξεργασμένα δημητριακά, όπως η βρώμη, μας προσφέρουν καλύτερης ποιότητας ενέργεια, λόγω των σύνθετων υδατανθράκων τους. Ένα πρωινό λοιπόν με βρώμη, λίγο μέλι και φρούτα είναι πολύ καλή επιλογή.

Σοκολατούχο γάλα

Ναι, καλά διαβάσατε. Πολλοί είναι οι διατροφολόγοι που προτείνουν το σοκολατούχο γάλα σαν ιδανικό ρόφημα μετά από σκληρή γυμναστική. Έχει τέλεια ισορροπία υγρών, πρωτεΐνης και υδατανθράκων για να αναπληρώσουμε ό,τι χάσαμε. Επιπλέον, περιέχει ασβέστιο και υγιεινά λιπαρά.

Αυγά

Εκπληκτική πηγή πρωτεΐνης, υγιεινών λιπαρών, και πάρα πολύ βολικά—μπορείτε να τα απολαύσετε βραστά, σαν ομελέτα, και με κάθε άλλο πιθανό τρόπο.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει βιταμίνες, αλλά είναι και από τις καλύτερες πηγές υγιεινών λιπαρών. Μπορούμε να το λιώσουμε και να το απλώσουμε πάνω σε μια φρυγανιά ολικής, να το προσθέσουμε στην ομελέτα μας, ή να το αναμείξουμε μέσα σε ένα smoothie.

Superfruits

Προσθέστε superfruits στο πρωινό σας, για μια γερή δόση αντιοξειδωτικών και μην περιορίζεστε στα κλασικά· μπανάνες, blueberries, σύκα, γκρέιπφρουτ ή ακτινίδιο, καθώς όλα αυτά τα φρούτα έχουν τεράστια οφέλη για τον οργανισμό μας.

Προσπαθήστε να περιορίσετε τις επεξεργασμένες τροφές, όπως το λευκό αλεύρι και τη ζάχαρη, καθώς η ενέργεια που προσφέρουν καταναλώνεται πολύ γρήγορα, αφήνοντάς μας πιο εξαντλημένους από πριν. Επιπλέον, προσέξτε την κατανάλωση καφέ, ειδικά αν ο οργανισμός σας είναι ευαίσθητος στην επίδραση της καφεΐνης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ