ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πάνω από 900 εκατομμύρια πειρατικούς συνδέσμους αφαίρεσε η Google από τη μηχανή αναζήτησης της

0

Η Google αφαίρεσε περισσότερα από 900 εκατομμύρια πειρατικά URLs από τα αποτελέσματα αναζήτησης της το 2016. Ο αναμφισβήτητα εκπληκτικός αυτός αριθμός αντιπροσωπεύει αύξηση σχεδόν 100% σε σύγκριση με πέρυσι.

Αν και η Google έχει κάνει ορισμένα βήματα για να καταστήσει τις πειρατικές ιστοσελίδες λιγότερο ορατές συνεχίζει να διαφωνεί με τους κατόχους των δικαιωμάτων για το πώς να προχωρήσουν. Κάθε μέρα που περνάει, διάφοροι οργανισμοί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και κάθε λογής εταιρείες (MPAA, RIAA κ.ά) βομβαρδίζουν την Google με αιτήματα απομάκρυνσης συνδέσμων που οδηγούν σε πειρατικό περιεχόμενο από τη μηχανή αναζήτησης της.

Η πλειονότητα των αιτημάτων προέρχεται από την μουσική και την κινηματογραφική βιομηχανία, και στοχεύουν σε εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικές ιστοσελίδες. Τους τελευταίους μάλιστα μήνες, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων ζήτησαν από τη Google να αφαιρέσει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο συνδέσμους που οδηγούσαν σε πειρατικό περιεχόμενο, σχεδόν διπλάσιους από όσους πέρυσι (558 εκατομμύρια).

Τώρα, χάρη σε μία αναβάθμιση στην έκθεση διαφάνειας της Google για πρώτη φορά μπορούμε να γνωρίζουμε πόσοι από τους συνδέσμους αφαιρέθηκαν από την εταιρεία. Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που έδωσε η Google στην δημοσιότητα, ικανοποιήθηκε το 89,8% των αιτημάτων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη αφαίρεση 914 εκατομμυρίων συνδέσμων.

Βλέποντας τον αριθμό των ιστοσελίδων που επισημαίνεται, είναι κατανοητό πως δεν αφορά μόνο στους συνήθεις ύποπτους που προκαλούν προβλήματα. Συνολικά, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων στόχευσαν περιεχόμενο σε 351 χιλιάδες ιστοσελίδες.

566

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ