ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Άγγελου Τριχάκη «Τα γράμματα τση νιότης»

0

Η πρώτη στιχουργική απόπειρα του Άγγελου Τριχάκη, με τίτλο «Τα γράμματα τση νιότης» Μαντινάδες, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη στις 8 το βράδυ, στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Ο 25χρονος Άγγελος Τριχάκης με καταγωγή από το Αμάρι είναι λάτρης της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης και εκτός από το ταλέντο του στο δεκαπεντασύλλαβο, μέσα από τον οποίο εκφράζεται, παίζει και ο ίδιος κρητικούς σκοπούς στη λύρα.

Ο νεαρός Άγγελος, ξεκίνησε να γράφει μαντινάδες από την τρυφερή ηλικία των 16 ετών, καθώς από πολύ νωρίς τον κέρδισε η παράδοση, με την οποία ασχολείται και όπως ο ίδιος λέει θα συνεχίσει ν’ ασχολείται και στο μέλλον. Μάλιστα, αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ερασιτεχνικά ασχολείται και με την κατασκευή της λύρας.

Το βιβλίο «Τα γράμματα τση νιότης», είναι χωρισμένο σε θεματικές ενότητες, ανάλογα με το θέμα των μαντινάδων. Επιπλέον ο Άγγελος Τριχάκης, έχει επιλέξει και μια σειρά από φωτογραφίες που συνοδεύουν τους στίχους του.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιώργος Σηφάκης (Σημισακογιώργης) γνωστός μαντιναδολόγος και λάτρης του δεκαπεντασύλλαβου και η Κωνσταντίνα Ζερβουδάκη, παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής.

Στην εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης χόρεψαν κι εντυπωσίασαν οι Σχολές Χορού Χρήστου Τζανιδάκη, υπό τους ήχους των: Γιώργος Βαονάκης, λύρα, Στέλιος Στελιουδάκης, λαγούτο, Νίκος Κεχαγιαδάκης, λαγούτο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ