ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Πόση γυμναστική την εβδομάδα είναι αρκετή για να μειωθούν οι πιθανότητες θανάτου

0

Οι περισσότεροι έχουν περιορισμένο χρόνο, με τις δουλειές, την ερωτική ζωή, τους φίλους και τα παιδιά να αφήνουν ελάχιστο χρόνο για άσκηση μέσα στην εβδομάδα.

Πόσοι από εσάς ενώ θέλετε να πάτε γυμναστήριο ή για τρέξιμο μετά τη δουλειά, είστε τόσο «κομμάτια» από την κούραση που δεν μπορείτε να κουνηθείτε... Οι περισσότεροι.

Αυτό που πιστεύουν όσοι δεν προλαβαίνουν να γυμναστούν μέσα στην εβδομάδα είναι πως οι δύο ημέρες του σαββατοκύριακου δεν είναι αρκετές για να παραμείνουν fit ή χάσουν κιλά.

Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Loughborough, όσοι γυμνάζονται μέσα στο σαββατοκύριακο έχουν τα ίδια οφέλη με εκείνους που γυμνάζονται μέσα στην εβδομάδα.

Για να υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα με εκείνους που γυμνάζονται τακτικά μέσα στην εβδομάδα ή άνθρωποι του σαββατοκύριακου θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης ασκήσεις ή 75 λεπτά για τις δύο ημέρες.

Οι δύο ημέρες άσκηση έχουν τεράστια οφέλη για τον οργανισμό, με τους ανθρώπους που γυμνάζονται μόνο δύο φορές να έχουν περίπου 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο και 20% από καρκίνο.

«Η παρούσα μελέτη δείχνει ότι οι λιγότερο συχνές περίοδοι δραστηριότητας, που θα μπορούσαν να να χωρέσουν πιο εύκολα σε ένα πολυάσχολο τρόπο ζωής, προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία», αναφέρει η έκθεση και προσθέτει:

«Ενα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό εύρημα ήταν ότι η άσκηση σε τόσο μικρό διάστημα όσο μία ή δύο φορές την εβδομάδα συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ