ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ρέθεμνος. Σημεία των Καιρών» του Μάνου Χ. Γοργοράπτη

0

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΙΝ/ΦΟ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ»

Με μια πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση που θα περιλαμβάνει από προβολή στη μεγάλη οθόνη μέχρι και θεατρικά δρώμενα θα υποδεχτούν οι φίλοι της ιστορίας του Ρεθύμνου, το βιβλίο  του Μάνου Χ. Γοργοράπτη, «Ρέθεμνος. Σημεία των Καιρών», τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στη μεγάλη αίθουσα του «Κινηματογράφου ΠΑΝΤΕΛΗΣ».

Το βιβλίο των εκδόσεων Καραγιαννάκη θα προλογίσουν η δημοσιογράφος  Αθηνά Πετρακάκη, ο επιχειρηματίας Μανόλης Κυδωνάκης και ο ηθοποιός- σκηνοθέτης Θωμάς Καντιφές. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Δερεδάκης.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, ο αναγνώστης, θα κάνει μια αναδρομή στην πολιτεία του χτες. Θα γευτεί γαλακτομπούρεκο στον Γρηγοριάδη, μυρωδάτο ψωμί στον Τζέλησι και παγωτό κασάτο στον Νικολαΐδη, θα αγοράσει υφάσματα απ’ τον Δασκαλάκη, καπέλα απ’ τον Μπαρμπουνάκη, όσπρια απ’ τον Μυλωνάκη και τον Κουτσουράκη και χειροποίητα μακαρόνια στον Γαγάνη. Θα χορτάσει στου Σιμιτζή, θα ψωνίσει χρειαζούμενα  απ’ του Συμσίρη, θα «ξαναβρεί το φως του» με γυαλιά απ’ του Πλατύρραχου, θα δωρίσει πορσελάνες απ’ του Κυδωνάκη, θα συγκινηθεί με μια ταινία στο θερινό «ΣΙΝΕ ΠΑΝΤΕΛΗΣ», θα φωτογραφηθεί στου Τριαντάφυλλου και στου Κουγιτάκη και θα παραγγείλει έπιπλα απ’ του Σπυριδάκη. Θα θυμηθεί και άλλους αγαπημένους, μα όχι ξεχασμένους Ρεθεμνιώτες…

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου θα παραστεί στα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου και του πρώτου υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ρέθυμνο, θα ανάψει κεράκι στο νέο Ι. Ναό του Πεταλιώτη, θα δει να γκρεμίζεται ο παλιός Ναός των Τεσσάρων Μαρτύρων, θα σταθεί προσοχή στην έπαρση της σημαίας στην παραλία και θα κάνει βόλτα σε σημεία που είτε δεν υπάρχουν πια, είτε άλλαξαν άρδην…

Παράλληλα, θα περιεργαστεί φωτογραφίες ανέκδοτες ως σήμερα. Μέσα απ’ αυτές ο Ρεθεμνιώτης θα κάμει μια αναδρομή σε ένα Ρέθεμνος πιο αγνό, πιο φιλικό, πιο αλληλέγγυο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ