ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σαν να ήταν χθες… του Γιώργου Ταταράκη

0

ΑΛΗΘΕΙΑ. Η εγγυήτρια της βιωσιμότητας του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ πολιτικών και πολιτών από δω και πέρα.

Προσπαθώ να φανταστώ το τι μέλλει γενέσθαι σε όλους εμάς τους υπηκόους ή υπόδουλους κατ΄ άλλους μετά την ψήφιση και των τελευταίων μεταρρυθμίσεων για να γίνουμε original Ευρωπαίοι.

Η εικόνα πάντως των αντιδράσεων με παραπέμπει στην ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου “είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι φυλάει Θερμοπύλες, μαχόμενη “μέχρι της τελευταίας ρανίδος” κατά των κοινωνικά άλογων απαιτήσεων των δανειστών.

Η αντιπολίτευση ζητά να χρεωθεί όλος ο λογαριασμός στη κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της ζητά αυτός να επιμερισθεί ανάλογα με το χρόνο διακυβέρνησης από το 1974 μέχρι σήμερα.

Οι θιγόμενες κοινωνικές ομάδες έχουν βγει στους δρόμους και οσονούπω θα απαιτήσουν να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, εκ περιτροπής:

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή οι Δικηγόροι-Μηχανικοί-Γιατροί και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή οι Γεωργο-Κτηνοτρόφοι.

Ο Τιτανικός έχει πέσει στο παγόβουνο και ο πλοίαρχος, ο αντιπλοίαρχος και οι λοιποί αξιωματικοί της γέφυρας του πλοίου ερίζουν για το ποιος είναι ικανότερος να κρατήσει το πηδάλιο, αφήνοντας τους επιβάτες να πιστεύουν ότι το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα του αποβιβασμού!

Πρωταγωνιστές και υποψήφιοι πρωταγωνιστές της κεντρικής πολιτικής σκηνής πείτε όλη την αλήθεια στον κόσμο...κι αν δεν μπορείτε να κάμετε τη ζωή μας όπως την θέλουμε, τούτο προσπαθήστε τουλάχιστον όσο μπορείτε: μην την εξευτελίσετε.

(Παράφραση στίχων του, Όσο Mπορείς, K.Π. Kαβάφη, Ποιήματα, I, (1896-1918)

 

Υ.Γ.

Με λύπη και ανησυχία διαπιστώνω ότι αυτή μου η ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ένα χρόνο πριν, παραμένει επίκαιρη.

Αν και ο "χρόνος" έχει πυκνώσει σε εξελίξεις και γεγονότα, εμείς φαίνεται να έχουμε τραβήξει χειρόφρενο!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ