ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

0

Την Παρασκευή 6η Ιανουαρίου 2017, ανήμερα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής και ιερούργησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, και οι Εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού, Αιδεσ. Πρωτ. Χαράλαμπος Καμηλάκης και Γεώργιος Μεταξαράκης.

Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας μας, ο Επίσκοπός μας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, παρόντων των τοπικών Αρχών και πολλών πιστών, οι οποίοι, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες των Θεοφανείων.

Λόγω ακριβώς αυτών των αντίξοων καιρικών συνθηκών δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί εφέτος η καθιερωμένη επίσημη και πανηγυρική λιτανευτική πομπή προς το Ενετικό Λιμάνι της πόλεως Ρεθύμνης. Εντούτοις, ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος, οι Αρχές και πιστοί μετέβησαν εκεί, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων.

Η βροχή και το κρύο δεν εμπόδησαν αρκετούς νέους να βουτήξουν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν την ευλογία Του. Στον κ. Θεοφάνη Πατέντα, υπαρχιφύλακα στην ομάδα ΔΙΑΣ Γεροποτάμου, καταγόμενο από την Πάτρα, ο οποίος ανέσυρε πρώτος τον Σταυρό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος απένειμε χρυσό Σταυρό, τον οποίο ευγενικά εφέτος προσέφερε η Ενορία Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης.

Μετά την Τελετή του Αγιασμού των υδάτων, ο Επίσκοπός μας και οι Αρχές του τόπου μετέβησαν στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνης για την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Λιμενικού Σώματος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ