ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χαμένες μάχες του Νίκου Θεοδωράκη

0

Γράφει ο Νίκος Θεωδοράκης

Δημοσιογράφος

http://www.thrapsaniotis.gr

Λένε πως χαμένες είναι μόνο οι μάχες που δεν δώσαμε στη ζωή μας. Κι αυτό ίσως έχει μια κάποια βάση αλήθειας. Αλλά καμιά φορά και το να παλεύεις για μήνες κάτι και στο τέλος να γυρνάς εκεί που ήσουν πριν αρχίσεις δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω πια…

Επί μήνες (οκτώ αν θυμάμαι καλά…) παρακολουθούσαμε (όσοι είχαν την αντοχή και την υπομονή και δεν είχαν δικά τους προβλήματα να τους απασχολούν…) από το κανάλι της Βουλής τους βουλευτές της συμπολίτευσης που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης να «σφυροκοπούν» τους μάρτυρες που καλούνταν να καταθέσουν, είτε προέρχονταν από το χώρο της πολιτικής είτε από τα media.

Και μερικοί είχαν ίσως την ψευδαίσθηση ότι κάτι αλλάζει στην πολιτική ζωή του τόπου, ότι θα σταματήσει η κατά μέτωπο κοροϊδία και ίσως δούμε να ασχολούνται ουσιαστικά και να αποδίδουν δικαιοσύνη. Πολύ γρήγορα διαπίστωσαν πως όλα γίνονταν, όπως πάντα με τους πολιτικούς, για τα μάτια του κόσμου. Στάχτη στα μάτια δυσαρεστημένων…

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε προαναγγείλει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά πολιτικών προσώπων με βάση τα όσα είχαν ακουσθεί κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής. «Στην Επιτροπή ακούσθηκαν σημεία και τέρατα, δεν μπορούν να μείνουν κάτω από το χαλί», δήλωνε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, ο οποίος έχει στο χαρτοφυλάκιό του τα μέσα ενημέρωσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε ότι θα «χορέψει στο ταψί» την αντιπολίτευση, δίνοντας την εντύπωση ότι θα επιχειρήσει να κερδίσει πολιτικό χρόνο, σηκώνοντας τη σημαία της σκανδαλολογίας. Ωραία που ακούγονταν όλα αυτά στα αυτιά των ανθρώπων!

Και μετά άρχισαν τα ωραία. Ένας βουλευτής της συμπολίτευσης διέρρευσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο υπήρχε ειδικό κεφάλαιο για «ευθύνες» του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Στουρνάρα και νυν μεγαλοτραπεζίτη, σχετικά με τροπολογία για φορολογική υπόθεση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ υπέρ πετρελαϊκού ομίλου που έχει ισχυρή παρουσία και στα μέσα ενημέρωσης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επανέφεραν την υπόθεση αυτή, αν και στο παρελθόν είχε γίνει εξαντλητικός κοινοβουλευτικός έλεγχος, χωρίς αποτέλεσμα.

Μόλις άρχισε να κυκλοφορεί το πόρισμα στο διαδίκτυο, το Μέγαρο Μαξίμου πανικοβλήθηκε και ζήτησε από τους βουλευτές του που συμμετέχουν στην Επιτροπή να αφαιρέσουν από το κείμενο το κεφάλαιο Στουρνάρα. Έτσι στο πολυθρύλητο πόρισμα δεν καταλογίζονται ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και εύλογα δεν υπάρχει λόγος σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

Όλα καλά κι όλα ωραία… Άλλο ένα ψέμα, από αυτά που αρέσουν πολύ στους πολιτικούς για να υπαρπάξουν κάθε φορά την ψήφο απογοητευμένων ανθρώπων.  Σαν την 13η σύνταξη που θα έδιναν ή κάτι σαν τη διαφύλαξη της αγοραστικής αξίας του μισθού ων εργαζομένων. Όσων δηλαδή έχουν ακόμα δουλειά… Τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να δουν. Όλα ψέματα

Φαίνεται ότι η μάχη κατά της διαπλοκής εξαντλήθηκε στις «κραυγές» των βουλευτών της συμπολίτευσης κατά των μαρτύρων. Ακόμη και η ΑΥΓΗ δεν βρήκε χώρο ούτε για ένα μονόστηλο στην πρώτη της σελίδα, προκειμένου να ενημερώσει τους αναγνώστες της, για το περιεχόμενο του πορίσματος.

Άλλωστε, οι περισσότεροι «διαπλεκόμενοι» του πορίσματος έχουν γίνει πιο «ΣΥΡΙΖΑίοι» από την ΑΥΓΗ και οι συνήθεις εργολάβοι εξακολουθούν να κερδίζουν τους διαγωνισμούς των δημόσιων έργων. Τι άλλο δηλαδή να περιμένουμε από τα ανθρωποποίητα συστήματα πραγμάτων; Απολύτως τίποτα. Για μας είναι βέβαιο, αυτό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ