ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

12 Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού του Δήμου Μυλοποτάμου

0

Με νικητές τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ρουμελί, ολοκληρώθηκε το 12 Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού του Δήμου Μυλοποτάμου που οργάνωσε η ομάδα «Θαλασσοβρεγμένοι».

Το παιχνίδι οργανώθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στο Πάνορμο με την συμμετοχή 22 ομάδων και 160 παιδιών.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με την βροχή να κάνει την εμφάνιση της λίγο πριν την έναρξη του κυνηγιού, χαλώντας τα σχέδια των διοργανωτών, όμως η θέληση των μικρών κυνηγών που ανυπομονούσαν να ψάξουν για τον πολυπόθητο θησαυρό χωρίς να πτοούνται από την βροχή, τους ενθάρρυναν να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Η έναρξη του παιχνιδιού δόθηκε με έναν ηχητικό γρίφο από τον ήρωα του παιχνιδιού, Μπάρμπα Αντρέα, ο οποίος τους ζητούσε να τον βρουν, δίνοντας του το κλειδί που θα άνοιγε τον δρόμο, για την διάσωση της Γυαλούσας. Οι ομάδες έπρεπε να βρουν το κλειδί που υπήρχε κρυμμένο κάτω από το θρανίο τους και να το δώσουν στον Μπάρμπα Αντρέα για να πάρουν τον δεύτερο γρίφο.

Στην διάρκεια του παιχνιδιού οι ομάδες εκτός από τα σημεία που έβρισκαν, έλυναν και μια σειρά από δραστηριότητες που αφορούσαν την ανακύκλωση, μαθαίνοντας έτσι τον τρόπο που θα έσωζαν την Γυαλούσα. Για να το καταφέρουν αυτό έπρεπε επιπλέον να τοποθετήσουν διάφορα ανακυκλώσιμα αντικείμενα στον κατάλληλο κάδο ανακύκλωσης.

Επίσης, οι μικροί κυνηγοί βοήθησαν να μαζευτούν καπάκια πλαστικών μπουκαλιών, για την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων, τα οποία παρέλαβαν άτομα του Ερυθρού Σταυρού όπου βρίσκονταν στο χώρο καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αρκετές ήταν οι ομάδες που πέρασαν από την πρώτη θέση, ενώ σχεδόν όλες έφτασαν στον τελικό γρίφο, με τους «Πειρατές του Ρουμελί», να αναδεικνύονται νικητές, βρίσκοντας τον πολυπόθητο κρυμμένο θησαυρό!

Η ομάδα «Θαλασσοβρεγμένοι» απευθύνει συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος, για την προσπάθεια και την άψογη συνεργασία τους.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς, τον Ερυθρό Σταυρό, το Αστυνομικό τμήμα Περάματος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανόρμου & όλους όσοι βοήθησαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το 12ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ