ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οικονομική ανάσα και φέτος το καρναβάλι

0

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Οικονομική ανάσα μέσα στην βαρυχειμωνιά αναμένεται και φέτος να αποτελέσει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.

Από τη μια πλευρά οι ίδιοι οι καρναβαλιστές μέσα από τις δράσεις τους αλλά και την κάλυψη των αναγκών τους σε υλικά, στολές και άρματα και από την άλλη οι χιλιάδες επισκέπτες, που θα έρθουν για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στα δρώμενα, πρόκειται για ακόμα μια χρονιά να κινήσουν θετικά την οικονομική αλυσίδα της πόλης, η οποία έχει πληγεί από τις συγκυρίες και την κρίση.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπριρλιράκη, ήδη καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον επισκεπτών για το τριήμερο κορύφωσης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός, που οδηγεί σε σκέψεις για ρεκόρ αφίξεων.

«Υπάρχει συνεχή ροή κρατήσεων, ασυνήθιστα υψηλή για τα δεδομένα των προηγούμενων χρόνων κατά την ίδια περίοδο» είπε η κ. Μπιρλιράκη στην εφημερίδα μας, επισημαίνοντας πως εκτός από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα επιπλωμένα διαμερίσματα αλλά και τους χιλιάδες που φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και φίλων, το Ρέθυμνο φέτος θα διαθέσει περισσότερες από 1200 ξενοδοχειακές κλίνες για τους επισκέπτες του.

Η ίδια τόνισε, ότι ήδη έχουν κλείσει αρκετά γκρούπ για να βρεθούν στο Ρέθυμνο το τελευταίο τριήμερο και βέβαια αναμένεται να είναι και φέτος αθρόα η προσέλευση την ημέρα του καρναβαλιού από ολόκληρη την Κρήτη.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας η κ. Μπιρλιράκη τόνισε, ότι «Το μόνο σίγουρο είναι, ότι και φέτος το καρναβάλι θα αποτελέσει οικονομική ανάσα για την πόλη. Όχι μόνο από τους επισκέπτες μας αλλά και από τους ίδιους τους Ρεθεμνιώτες που συμμετέχουν στις ομάδες και τα δρώμενα των ημερών καθώς υπολογίζεται, ότι έκαστος διαθέτει ένα σεβαστό ποσό που ενισχύει την αγορά της πόλης. Η οικονομική αλυσίδα της πόλης θα είναι ενεργή αυτή την περίοδο και αυτό είναι θετικό.»

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται και οι επαγγελματίες του Ρεθύμνου να ενισχύσουν από την πλευρά τους τις ανάγκες της μεγάλης διοργάνωσης.

Για το λόγο αυτό η κ. Μπιρλιράκη δήλωσε ότι «Και οι καρναβαλιστές αλλά και γενικότερα η διοργάνωση του καρναβαλιού χρειάζονται την αίσθηση της συμμετοχής. Περιμένουμε την συμμετοχή και την ενίσχυση από τους επαγγελματίες της πόλης. Να είναι ανοιχτοί στους εκπροσώπους της κίνησης «Έλα και Εσύ» και να συμβάλουν στην οργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Αυτό το μικρό ποσό που καλούνται να δώσουν είναι απαραίτητο για τις υποδομές και τις υπηρεσίες του καρναβαλιού. Παρακαλούμε όλους τους Ρεθεμνιώτες επαγγελματίες να δηλώσους με αυτό τον τρόπο ενεργή συμμετοχή.»

 

Μ.Κ.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ