ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας

0

Έκρηξη σημειώθηκε στις 10 το πρωί, τοπική ώρα, στο πυρηνικό κέντρο της Φλαμανβίλ κοντά στη Μάγχη της Γαλλίας. Ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών και ανδρών ασφαλείας από την περιοχή σπεύδουν στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις ότι από την έκρηξη έχουν προκύψει τραυματίες. Στο σημείο έχει αποσταλεί νοσοκομειακή μονάδα πρώτων βοηθειώνν, η οποία δύναται να περιθάλψει αρκετά θύματα.

Από την έκρηξη έχει προκληθεί πυρκαγιά στο σημείο στο εσωτερικό του κέντρου και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα μηχανημάτων, αλλά ευτυχώς, εκτός της πυρηνικής ζώνης. Οι αρχές αναφέρουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ενδεχόμενο διαρροής ραδιενέργειας. Η περιφέρεια δήλωσε άλλωστε πως δεν ενεργοποιείται κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης επέμβασης, καθώς δεν εντοπίστηκε κίνδυνος διαρροής.

Όπως διαβάζουμε άλλωστε στο 20minutes.fr, ο δήμαρχος της κοινότητας Λε Πιε στην πόλη Φλαμανβίλ, Ζακ Λεπτί, δεν αναφέρεται καν σε έκρηξη, αλλά σε "έκλυση καπνού". "Αυτός ο καπνός έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο. Έχουν επιστρατευθεί ισχυρά μέσα πρώτων βοηθειών, όμως αυτό γίνεται στα πλαίσια της προκαθορισμένης διαδικασίας, η οποία και προκύπτει με αφορμή το παραμικρό περιστατικό στο εσωτερικό του πυρηνικού κέντρου" σημειώνει ο Λεπτό που ισχυρίζεται πως επικοινώνησε με τον ίδιο το διευθυντή του κέντρου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ