ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ασύρματη φόρτιση θα υποστηρίζουν πιθανότατα και τα 3 νέα iPhone φέτος

0

Αν και βρισκόμαστε αρκετά μακρυά από την παρουσίαση των νέων iPhone η οποία υπολογίζεται τον προσεχή Σεπτέμβριο, η φημολογία καλά κρατεί, με μερικές πληροφορίες όμως να ξεχωρίζουν.

Ο διάσημος αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo ο οποίος διακρίνεται για επανειλημμένες σωστές προβλέψεις κατά το παρελθόν σε ότι αφορά τα προϊόντα της Apple, αναφέρει ότι και τα τρία iPhone που θα κυκλοφορήσουν φέτος, θα διαθέτουν υποστήριξη ασύρματης φόρτισης. Σύμφωνα με τον Kuo, η ασύρματη φόρτιση αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία των smartphone, με την Apple να έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Ειδικά για το τρίτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει φέτος η Apple, οι πληροφορίες του αναλυτή συμβαδίζουν ότι αυτό θα διαθέτει OLED οθόνη, νέο σχεδιασμό αλλά και παρουσία γυαλιού στο μπροστινό και πίσω μέρος. Στο μοντέλο αυτό, η Apple θα χρησιμοποιεί ένα νέο 3D Touch module προκειμένου να αποφύγει προβλήματα κακής λειτουργίας και υπερθέρμανσης κατά την ασύρματη φόρτιση. Το κόστος παραγωγής του συγκεκριμένου module θα είναι κατά $5 ακριβότερο από το προηγούμενο, κάτι που ίσως δίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία σε πληροφορία άλλης ιστοσελίδας ότι το κόστος του κορυφαίου iPhone φέτος θα ξεπερνά τα $1000.

Παραμένει ασαφές αν η Apple επιλέξει τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης με τη σύνδεση του smartphone να γίνεται επαγωγικά τοποθετώντας το απλά πάνω σε μια ειδική βάση όπως ισχύει στο Apple Watch αλλά και σε πολλά Android/Windows smartphones, ή αν θα επιτρέπει την πραγματική ασύρματη φόρτιση με το smartphone να φορτίζει αν και θα βρίσκεται σε απόσταση από το φορτιστή. Κάτι τέτοιο άλλωστε είχε ισχυριστεί πριν ένα χρόνο το Bloomberg ενώ σε πρωτότυπο επίπεδο έχουμε δει ήδη από κοντά μερικές σχετικές προσπάθειες όπως αυτή της WiTricity.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ