ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βετούλας: Αγχωτική, αλλά πολύ σημαντική νίκη

0

To Ρέθυμνο Cretan Kings κατάφερε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα επαναφέροντας τα χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας.

Η νίκη, ωστόσο, δεν ήρθε εύκολα κάτι που επισήμανε και ο Νίκος Βετούλας στη συνέντευξη Τύπου.

Ο νέος προπονητής της ρεθυμνιώτικης ομάδας επισήμανε: «Θεωρώ πως ήταν ένα ιδιαίτερα αγχωτικό παιχνίδι. Ιδιαίτερα στο ξεκίνημα όσον αφορά εμάς. Σίγουρα στο αμυντικό κομμάτι ήμασταν πολύ καλοί και στα δύο ημίχρονα και το αποδεικνύουν οι 55 πόντοι που δεχθήκαμε. Δεν επιτρέψαμε στον Απόλλωνα να βγάλει κάποια σουτ, όντας μία φύσει επιθετική ομάδα. Το ότι κάναμε 10 λάθη στο α' μέρος και ήμασταν κοντά στο σκορ έδειχνε πως αν παίζαμε πιο απελευθερωμένα στην επίθεση θα κερδίζαμε εύκολα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το 3ο δεκάλεπτο και από κει και πέρα η άμυνα κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια της ομάδας. Ο στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι και τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε.

Σίγουρα ο Απόλλωνας είναι μία ομάδα που αγαπώ. Θέλω να σωθεί. Από κει και πέρα είμαι σε άλλη ομάδα και αυτήν θα υποστηρίξω με πάθος».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Ρόμπερτ Άρνολντ, ο οποίος επισήμανε: «Στο α' ημίχρονο παίξαμε λίγο νευρικά και κάναμε πολλά λάθη. Στο γ' δεκάλεπτο βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ. Σημειώσαμε 26 πόντους και κάναμε ουσιαστικά ένα λάθος. Σουτάραμε καλύτερα, βγάλαμε ενέργεια και πάθος και νομίζω πως το «κλειδί» της σημερινής νίκης ήταν αυτό».

Σε ερώτηση για τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες ανέφερε: «Νομίζω πως ήταν περισσότερο ψυχολογικό. Ενώ παίζαμε σκληρά και προσπαθούσαμε, δεν είχαμε την κατάλληλη ψυχολογία, κάναμε λάθη και ήττες και αυτό γύρισε εις βάρος μας».

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας, Θανάσης Σκουρτόπουλος, είπε με τη σειρά του: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ρεθύμνου για τη νίκη. Ήταν πιο συγκεντρωμένοι και δυνατοί κυρίως στο β' ημίχρονο και αυτό τους έδωσε κάποιο πλεονέκτημα, βρίσκοντας εύκολα καλάθια. Από την στιγμή που έφτιαξε η ψυχολογία της σίγουρα έχει μεγαλύτερη ποιότητα από την δική μας και μπόρεσε να ανταποκριθεί στα δύσκολα σημεία. Εμείς για ακόμη μία φορά κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, τουλάχιστον στο διάστημα που είμαι εδώ. Αλλά χάνουμε την συγκέντρωση μας μετά από κάποια σκληρή άμυνα ή κάποιο σφύριγμα. Χαλάμε τις οδηγίες στην άμυνα. Κάποιοι αρχίζουν να ψάχνουν να βρουν τις λύσεις και κάπως έτσι αρχίζει και χαλάει το σύνολο. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα γιατί αν δεν παίξουμε σαν σύνολο θα έχουμε πρόβλημα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα και θα ψάξουμε να βρούμε νίκες. Ευελπιστώ ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Ευχαριστώ τον κόσμο και την ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings για την υποδοχή. Είναι πολύ συγκινητικό. Η αγάπη μου για την ομάδα, την πόλη και κυρίως τους ανθρώπους της είναι δεδομένη. Τους ευχαριστώ πολύ».

Ο Μάικλ Στόκτον εκπροσωπώντας τους παίκτες του Απόλλωνα τόνισε: «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο Cretan Kings για την δίκαιη νίκη της. Εμείς παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Στο β' μέρος δεν μας βγήκε το παιχνίδι, χάσαμε την συγκέντρωση μας και τελικώς χάσαμε».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ